Det handler om å ha en proaktiv innstilling til livet.

På en café i Asker sitter Nils Petter Olsen og gestikulerer mens han entusiastisk forteller om fremdrift, motivasjon, synergi og resultater i de tre selskapene han er gründer av og daglig leder i; Proaktiv Helse og ViBryrOss.

Han snakker om egen utvikling og hvordan CoachTeams leder- og coachutdannelse har gitt han enda mer skaperkraft, skaperglede, evne til nyskapning, og ikke minst; evnen til å fullføre.

– NLP og utdanningen hos CoachTeam as – House of Leadership er det som har revolusjonert livet mitt mest, både personlig og forretningsmessig, sier Nils Petter.

– Mitt arbeid i alle firmaene handler stort sett om strategiprosess internt og eksternt. Som daglig leder har jeg ansvar for å få ting til å fungere. Det elsker jeg og jeg får brukt alt jeg har lært hos CoachTeam, fortsetter han.

– Etter mitt syn så har utdanningen, kunnskapen og ferdighetene som jeg har tilegnet meg gjennom CoachTeam as – House of Ledership, både personlig og faglig, bidratt til mye mer trivsel, trygghet og treffsikkerhet i forhold til mål og strategier jeg har lagt opp. Det har rett og slett gitt meg mer kontroll over det meste, noe som har ført til høyere hastighet og bedre resultater, forteller han videre.

Nils Petter deltok på CoachTeams aller første NLP Practitioner i 2002. Han jobbet med massasje av kunder i bedrifter.

– Allerede her så jeg at jeg hadde funnet en viktig nøkkel for å hjelpe mine kunder med livsstilsendringer. Jeg så hvor viktig og relevant det var, både for meg selv og mine kunder, dette med å gjøre verdibaserte valg, kommunikasjon, bygge selvtillit, få oversikt og kontroll, strategier for målrettethet og handlekraft. Noe jeg virkelig trengte selv. Jeg kjørte med full gass, men med bremsene på. Jeg var proppfull av drømmer og visjoner, men klarte ikke å fullføre. Jeg manglet selvtillit, og ble sittende å tenke i stedet for å handle. Det brant meg ut, forteller han.

Fra 2002 til 2004 brukte han tid på å integrere læringen fra NLP Practitioner og NLP Master Practitioner. Livsutfordringene stod i kø. Første barn ble født, samtidig som bedriften var i ferd med å gå under. Mange grep måtte gjøres. I løpet av årene som fulgte, lyktes han i å snu bedriften, starte flere prosjekter og være til stede for familien.

– Høsten 2011 var det på tide å få mer påfyll. Jeg var klar for å lære mer. Å gå inn som assistent på kurs jeg tidligere hadde deltatt på, var en perfekt måte for meg å komme inn i dybden og tilbake til alle de tingene jeg hadde lært hos CoachTeam tidligere. De er hele tiden i utvikling, så det var masse nytt og nyttig for meg å ta tak i der også, forteller han.

Nils Petter har nå tatt det siste trinnet av CoachTeams leder- og coachutdannelse; Executive Coach og jobber opp sertifiseringstimer for DNCF sertifisering.

– Dette er gull verdt for meg. Jeg har bruk for alt, absolutt alt! Og det er så relevant for meg og mine kunder det vi lærer på dette trinnet, sier han entusiastisk.

Han forteller om noe av arbeidet han gjør i CMS Norway, som kort fortalt handler om hvordan de lærer andre hvordan de skal drive et fullservice treningssenter og jobbe med markedsstrategier.

– Tenk deg det da. Jeg holder kurs, jeg coacher, setter sammen team, legger strategier, motiverer, finner forskjellen som utgjør forskjellen, og gir den videre til andre. Jeg er mentor for andre, og skaper gjennom å gjøre andre gode. Jeg viser de hvordan de skal gjøre hverandre gode. Og alt dette har jeg øvd på hos CoachTeam. Denne utdannelsen er en gavepakke for meg, sier han fornøyd.

– Før var jeg frustrert og brukte energien min helt feil. Nå våger jeg å satse, jeg drømmer stort og får ting til å skje. Det gir meg enorm handlefrihet, sier han mens han slår ut med armene og smiler.

Han snakker videre om viktigheten av selvledelse. Å ta styring.

– Verden er i bevegelse hele tiden. Står du stille, havner du bakut. Det handler om å ha en proaktiv innstilling til livet. Ta styring, både privat og i business. Effekten av å ta styring, er både velvære og visdom. Og det gjør folk lykkeligere. Er det ikke det vi alle vil da? Være lykkelig?, spør han retorisk.

– For meg har CoachTeam vært en lykkepille, som startet med et fyrverkeri av en dame, Lene Fjellheim. Og du må gjerne sitere meg på akkurat dette!, avslutter han og ler høyt.

Skroll til toppen