erica

Erica Grunnevoll

Cand theol/prest, ledertrener, fasilitator, foredragsholder, kursleder, Executive coach
908 73 025
En foredragsholder som begeistrer og trollbinder sitt publikum. Det er Erica Grunnevoll i et nøtteskall. Som kursleder, workshopleder, fasilitator og coach er hun en ettertraktet ressursperson med sin klokskap, faglige tyngde, kreativitet og engasjement.

Erica er en ressursperson som bedrifter henter inn når viktige omstillingsprosesser skal gjennomføres. Ledere ønsker henne som coach og sparringpartner. Hun er kjent for å bidra til løsninger på fastlåste arbeidskonflikter og vanskelige arbeidsprosesser, og en inspirator som kan snakke om ulike tema på en humoristisk, praktisk og hverdagslig måte. Erica er ekte, ærlig, liketil og jordnær i sin formidling som etterlater inntrykk i stort monn.

Først og fremst er Erica en liten kvinne med mye trøkk og mye faglig tyngde. I en årrekke har hun vært en ettertraktet foreleser, inspirator, kursleder, fasilitator, prosessleder og coach. Hun har utviklet anerkjente konsepter innenfor kommunikasjon og teamarbeid, endringsledelse, den nødvendige samtale og konflikthåndtering.

Noe av det som gjør Erica så ettertraktet er hennes evne til å få frem dybde og kløkt på en hverdagslig og jordnær måte. Erica skaper gjenkjennelse, hun levendegjør. Erica bringer, så vel gammel som ung, medarbeider som leder, praktiker som teoretiker, inn i det levende liv. Det gjør hun på sin enkle måte ved hjelp av lun humor og dyp refleksjon. Mennesker ler når de lytter til Erica, de rødmer, de ser ned, de kikker på kollegaen, de nikker, de kjenner seg igjen, det er deres hverdag hun både beskriver og berører.

Erica er mangfoldig og allsidig, hun har en egen evne til å fange opp kjernen i kundens situasjon og setter den i fokus i sine foredrag, workshops og programmer. Derfor eier Erica ingen ferdige manus. Hun tilpasser og skreddersyr i forhold til kundens behov.

Gjennom sine ti år som feltprest ble hun raskt en etterspurt kurs- og prosessleder i Forsvaret. Videre opparbeidet hun seg allerede i denne tiden et renommé som en fortreffelig inspirasjonsforeleser. Allerede som Distriktskommandoprest ble hun engasjert av Statsministerens kontor for å holde foredrag på en større kongress om det å være kvinnelig leder i mannsdominert miljø. Hun ble bedt om å være bidragsyter i flere av Forsvarets lærebøker innenfor stressmestring, ledelse og etikk. Hun var i flere år fast spaltist i Fædrelandsvennen og underviste ved UiA. (Da Høyskolen i Agder)

Hun har embetseksamen i teologi (Cand. Theol) fra Universitet i Oslo og arbeidet i flere år som prest i den norske kirke. Hun var verdens første kvinnelige prest i FN-styrkene og har erfaring som prest fra fengsel, forsvaret, FN-styrkene og oljeplattformer. Hun har viderutdanning innenfor kommunikasjon, sjelesorg og samtaleterapi. I tillegg er hun  Executive Coach, Meta-Coach (ACMC) og registrert Helsecoach DNCF. Hun er videre 4MAT Trainer, sertifisert fasilitator i Voice Dialog metoden, Kvebæk Sculpture Tecnique og trenerutdannet i Nine Conversations in Leadership (9C).  Fra 2014 - 2017 var hun styreleder i Den Norske Coachforening.

Erica har spisskompetanse innen:

  • Lederutvikling
  • Teamprosesser
  • Endringsprosesser
  • Verdier og etikk
  • Relasjonsbygging og medarbeiderskap
  • Konflikthåndtering
  • Foredrag og workshops
  • Executive coaching

 


 

Erica har en unik evne til å sette seg inn i kundens behov, skreddersy og anvende det i praksis. Samtidig som hun tar teorier ned til det praktisk i relaterebare treningsoppgaver. Erica er klok, tydelig, jordnær og en dame med mye omsorg. Hun skaper raskt engasjement, tillit og gode refleksjoner, og har med det vært bidragsyter til å utvikle vår lederorganisasjon. Vi anbefaler Erica på det varmeste.

Dag Freddy Henriksen, Adm.dir Matbørsen, Kristine Abrahamsen, HR-leder Matbørsen

Tusen takk for et veldig bra innlegg. Jeg synes du traff oss veldig bra, og jeg har snakket med flere som var veldig begeistret for det du gjorde.
Jeg er veldig imponert over det du leverte.

-Katrin Vestgøte, HR-sjef Advokatfirmaet Hjort DA

Jeg lærte Erica å kjenne som lærer og veileder hos CoachTeam. Erica markerer ikke pondus og styrke gjennom antall kilo eller centimeter over bakken. Lang ifra. Hennes unike styrke ligger i klokskap, erfaring og en utrolig evne til å fortelle så vi alle kjenner oss igjen. Hun er dama som kan snakke en time om “verdien av verdier”, og når hun er ferdig vil vi at hun skal snakke en time til! Sånn er Erica. Jeg er “forever fan”!

-Mette Kolstad Wiig, Head of the Nordic Gjensidige Academy

Jeg opplevde Erica på Kilden kulturhus i Kristiansand. Dette var et fantastisk foredrag! Nyttig og lærerikt.
Det var som å være på en god konsert! Alle burde vært der, alle bør oppleve foredrag med Erica.

-David Kolstad, Partner for GHV Montasje AS

Det har vært en fornøyelse å samarbeide med deg i forbindelse med planleggingen av våre HMS-dager. Jeg er imponert over dine observasjonsevner og all den kunnskapen du besitter og formidler på en så god måte. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på dine innlegg hos oss! Tittelen på ditt innlegg, «Fremtiden er det eneste stedet vi kan dra til», var meget treffende i forhold til situasjonen med omstillinger og endringer vi er inne i nå. Du har gitt oss verdifulle bidrag på veien videre!

-Sølvi Sæle, Hovedvernombud i Helsedirektoratet

 

De beste anbefalinger Erica Grunnevoll! Taket løftet seg av energi, humor og visdom. Tilbakemeldingene fra mine kolleger var enestående. De tok med seg mye hjem. Kommer aldri til å glemme denne presentasjonen.

-Yvonne Fosser, tidligere HR-direktør Innovasjon Norge

Tusen takk for ditt fantastiske bidrag på Ledersamlingen vår med foredraget :  «Er du og ditt lederskap rigget for fremtiden?»  Din tilstedeværelse og ditt engasjement er helt unikt og sammen med treffende budskap blir det kanonbra

Hilde Drevland, Driftsdirektør Apotek 1

Hei Erica. Fantastisk å ha deg med på HR-forum. Som jeg sa i innledningen til ditt foredrag, du har en egen evne til å trollbinde publikum, det var nettopp det du gjorde! Tusen takk!

Linda Heskestad KristiansenHR-konsulent, Knif Regnskap

Kompetanse og verdighet! I alle virksomheter må relasjoner iblant mekkes på. Erica er kreativ, engasjert og yter god hjelp. Såvel på individ som systemnivå; – til nye løsninger og veivalg – med respekt  – for alle parter.

Olav Hindahl, Styreleder, Manifestsenteret (spesialhelsetjenesten)

Tusen takk for en fantastisk dag, Erica.
Vi har fått masse tilbakemeldinger på at ditt foredrag var fabelaktig.

Heidi Engestøl, Organisasjonssjef, Vennesla kommune

Dette er fantastisk. Du får gjennomgående 5 av deltakerne, vi har en rangering fra 1-5, hvor 5 er det beste. Deltakerne kommenterte videre at det var svært interessant og at foredraget ditt ga en utrolig bra rød tråd til hele kursdagen. Tusen takk for superbra prestasjon.

Siw Aasarmoen, Country Manager Norway, Probana Business School

Takk for framifrå workshop dag på Senja. Responsen fra deltakerne på Aktiv KvinneCamp Forsvarets Høgskole var fantastisk og evalueringen i etterkant var utrolig positiv.

– Rita Øygarden, Kontorsjef, Forsvarets høgskole/Fokus

 


Hei Erica.Tusen takk for et veldig bra foredrag for Mat og renholdsforum på KNIF-dagen. Fra en av deltakerne mottok jeg følgende tidligere i dag som jeg gjerne vil dele med deg;

Alle foredragsholderne var veldig gode, men jeg må selv si at jeg nok fikk mest å ta med meg og gruble på i det Erica Grunnevoll kom med. Jeg oppfattet også på de andre som var der at dette budskapet gikk «rett hjem». Det er noe vi som avdelingsledere sjelden og aldri hører – men det er så utrolig viktig!

Unni Beate Andreassen, KNIF Innkjøp

Takk for et flott foredrag mandag denne uken på Hurdalsjøen hotell. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger fra de ansatte i NILF både når det gjaldt temaer og din formidling. Du traff et bredt publikum og bidro til en pangstart for resten av programmet som inneholdt temaer som kunnskapsutveksling, prosjektsamarbeid mm. Håper vi treffes igjen!

– Stine Evensen Sørbye, Rådgiver i Avdeling for utredning, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF)

Du fikk veldig gode tilbakemeldinger på evalueringsskjemaet og mange har skrevet ekstra kommentarer. De sier: Spennende personlighet og herlig dame. God til å formidle. Trollbandt forsamlingen. Intenst og bra. Motiverende. Veldig flott, rørende Klokskap. Utrolig givende foredrag. Supert. Engasjerende.Tankevekkende, meningsfullt. Viktig. Flott dame som var god å høre på så sent på ettermiddagen. Mange smilefjes og glade soler.Vi kan også undertegne på dette! Takk igjen!

-Cecelie Ringnes, Hovedtillitsvalgt, Utdanningsforbundet Bærum

Hei Erica. Jeg er kjempefornøyd med ditt foredrag, bestandig spennende i forkant da en ikke vet hva en kan forvente. Du leverte, formidlingsevne og skuespillertalent har du.  Hilsen “sjef” som har fått mye ros for arrangementet.

– Marit Vestad Førlandsås, seksjonsleder Pleie og Omsorg, Sør-Fron kommune

Hei på deg! Vil bare takke for ditt engasjerende og flotte innslag “Fra ord til handling” i går på Arbeidsmiljødagen. Du fascinerte og inspirerte, og sånne som deg løfter meg (oss) opp og gjør en forskjell! Du er en foredragsholder som begeistrer og trollbinder. Ære være og takk. Håper jeg får anledning til å høre deg igjen. Lykke til videre med ditt viktige bidrag, med troen på mennesker, kritisk lojalitet og nestekjærlighet. Yessss.

– Anne Kari Baarli, Bærum kommune

Jeg vil takke for et fantastisk foredrag på Klekken Hotell i forbindelse med NovaPros “Lillelørdag”.

Jeg har hørt mange foredrag de senere årene, og dette må jeg si er noe av det beste jeg har hørt.
Etter mitt skjønn en perfekt balanse mellom “halleluja-stemning” og faglig tyngde. Perfekt balanse mellom åpenhet og integritet, og ikke minst perfekt balanse mellom humor og alvor – dette likte jeg veldig godt.

-Lena J Fossheim, Lena’s Trafikkskole Hønefoss

Takk  Erica Grunnevoll for inspirerende dager på kurs! Lederstilen din er stappet med innhold, kunnskap, klokskap og krydret med livlige historier Helt priceless!

Laila Madsø, Senior Communication Adviser at Rainforest Foundation Norway

Hverdagsledelse, Erica holder foredrag for Coop Prix

 

 


 

 

 

Skroll til toppen