Mitt fokus ble prioritering opp mot stressmestring og teamledelse

Mitt Eika Lederskoleblikk: «Jeg styrer min egen tid»
Navn: Hildegunn Winter
Direktør rådgiverflater hos Eika

«Jeg har blitt flinkere til å si nei. Jeg er bevisst på prioritering av egen tid og jobber smartere. Ja, for uansett hvordan vi snur og vender på det så har vi bare et visst antall timer i døgnet.»

Godt og vel et år har gått siden Hildegunn deltok på Eika lederskole og sa til seg selv at hun ikke skulle prøve å absorbere alt på denne lederutviklingen, men ha fokus på 1-2 ting og implementere dette i hverdagen slik at det sitter.

Pyttsan og nei er ord jeg har lært meg å like

Hildegunns fokus ble prioritering opp mot stressmestring og teamledelse. Når hun nå ser tilbake på det siste året kan hun gi seg selv en god klapp på skulderen og lett hente frem noen av verktøyene som har blitt en del av hverdagen hennes.

Pyttsann. Jeg har fått et nytt språk og lært meg at det går bra om ikke alt går etter planen. Nei, er et annet ord jeg også har lært meg å like. Jeg er et JA-menneske og har vært litt for opptatt av å please andre. Nå ser jeg at det kan komme i veien for mine egne mål.

Hun har tullet litt med at Eika har betalt for at hun skal lære seg å si nei, men understreker at det handler om en bevissthet rundt hva hun sier ja og nei til, ikke gå i fella og ta på seg for mye.

-Det handler om å eie min egen kalender. Sier jeg JA til alt, gjør jeg meg selv en bjørnetjeneste. Jeg brenner da fort lyset i begge ender og på toppen av det hele gir jeg ikke andre eller teamet en mulighet til å utvikle seg.

Trigget til aktivt arbeid med stressmestring og teamledelse

Teamledelse var også en av modulene som traff Hildegunn. Hun ble trigget til å jobbe aktivt med eget team og være bevisst på hva som får et team til å fungere godt og utvikle seg. Hun trekker frem viktigheten av å gi plass og ha respekt for ulikhet.

Hildegunn er praktikeren som har implementert verktøy fra Lederskolen og anvender dem hver eneste dag. I tillegg legger hun vekt på hvor bra det var å sitte på skolebenken med kolleger fra samme organisasjon og med samme bakgrunn. – Lederutvikling på tvers er virkelig nyttig og midt i blinken for meg. Det gjør endringer enklere, samtidig som det er godt å ha flere å diskutere med.

Felles lederverktøy i hverdagen

Den handlingskraftige lederen peker på at fellesskapet på Eika Lederskole også ga inspirasjon og tilgang til felles verktøy i hverdagen.

Et av verktøyene hun trekker frem er prioritering og hun viser til viktigheten av å skille mellom hva som er viktig og ikke viktig i en travel lederhverdag. Mye går på autopilot og ved å prioritere stopper hun denne piloten.

-Hverdagen tar deg sier, sier hun på klingende nord-norsk.

Lederutviklingen har gitt meg større selvinnsikt og det blir da også en menneskelig utvikling som gir trening på to arenaer.

Og Hildegunn trener på dem begge. Du ser henne med joggesko, for det har hun lært seg å like og i lederrollen hentes verktøy frem slik at hun fortsetter å utvikle seg som menneske og leder.

Til dere som vil satse på utvikling og trappe opp lederskap og medarbeiderskap: 
Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss i CoachTeam for å høre hvordan vi kan tilrettelegge for Lederskolen, lederutvikling og medarbeiderutvikling i deres virksomhet.

KONTAKT OSS  eller ring direkte til oss på 4000 4500

Artikkel 3 i artikkelserie på 5
Du har fått gullbilletten , Viktig å bygge lederskap, Bevissthet forplikter, Opplevelse av mestring og mål

Skroll til toppen