Bevissthet forplikter

Mitt Eika Lederskoleblikk: «Bevissthet forplikter»

Navn: Chalotte Engø
Chief Privacy Officer i Eika

«Etter Lederskolen har jeg blokkert mandag klokken 0800 i kalenderen for innsjekk og tilstandsstyring og fredag ettermiddag for videre plan og selvrefleksjon».

Det er mandag morgen og jeg møter Chalotte på teams. Smilet er varmt, og hun har fått litt farge i kinnene etter å ha tilbragt vinterferien med hjemmekontor på fjellet.
Chalotte er en av deltakerne fra første kull på Eika Lederskole og fullførte i fjor. Fornøyd kan hun fortelle at dagen begynte med innsjekk.

-Det tar tid å endre adferd, samtidig er jeg bevisst på å velge det aktivt slik at jeg utvikler meg.

Chalotte er planmessig og liker å være både forberedt og beredt, noe samtalen vår bærer preg av i det hun løfter frem de to viktigste tingene ved Eika Lederskole: Tilstandsstyring og selvrefleksjon.

Tilstandsstyring

Chalotte beskriver en lederhverdag tapetsert med møter og med lite tid til å hente seg inn mellom møtene. Da er tilstandsstyring et av verktøyene hun henter frem. – Jeg er bevisst min indre dialog og hva jeg sier til meg selv. Jeg velger hvilket fokus jeg vil ha i det jeg løper fra en situasjon til en annen, fra et møte til et annet. Gjør jeg det ikke kan jeg fort befinne meg i en tilstand som er lite hensiktsmessig både for meg selv og mine kolleger.

Dette gjør henne også mer bevissthet på egen adferd og på forskjellighet. – Jeg mener jeg har blitt bedre på å stille åpne spørsmål som «Hvordan opplever du…?, fremfor å si «Jeg synes du burde. Bonusen er at jeg i tillegg til å jobbe med min egen kommunikasjon gir andre muligheten til å utfordre og utvikle seg. I tillegg får jeg flere og andre perspektiv enn mitt eget, skynder hun seg å legge til. -Samtidig vet jeg at hvis jeg selv blir instruert mister jeg kraften og jeg vil nødig frata andre sin kraft.

Selvrefleksjon

Kalenderen rommer nå refleksjon både på begynnelsen og slutten av uken for denne lederen i Eika og gir henne rom til å ta ut lærdom og evaluere ulike situasjoner.

-Jeg får også i denne sammenheng en større bevissthet på mange plan. I forhold til meg selv, mine kolleger, i forhold til hva som er mitt ansvar og ikke minst i forhold til å skille på det jeg kan gjøre noe med og det jeg ikke får gjort noe med.

Ja, bevissthet forplikter, understreker Chalotte og referer til ordtaket som hun har tatt med seg fra en av samlingene på Lederskolen.

– For meg handler det om å bruke bevisstheten min, både hjemme og på jobb. Det handler om å gjøre små justeringer som skaper utvikling for meg og mine i hverdagen.

Til dere som vil satse på utvikling og trappe opp lederskap og medarbeiderskap: 
Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss i CoachTeam for å høre hvordan vi kan tilrettelegge for Lederskolen, lederutvikling og medarbeiderutvikling i deres virksomhet.

KONTAKT OSS  eller ring direkte til oss på 4000 4500

Artikkel 4 i artikkelserie på 5
Du har fått gullbilletten Viktig å bygge lederskapJeg styrer min egen tidOpplevelse av mestring og mål

Skroll til toppen