Opplevelse av mestring og mål er herlig

Mitt Eika Lederskoleblikk: «Opplevelse av mestring og mål»

Navn: Jan Petter Hemsborg
Leder IT Forretningsutvikling Eika

Eika Lederskole er noe jeg unner alle å oppleve. En kjempegod pause som utfordrer hodet på en annen måte, sier Eika lederen som ser tilbake på et år som har gitt mål, mening og et synlig merke på kroppen.

Han trekker frem gode vennskap, nyttige input, mye nytt og noen ahaopplevelser. -Jeg har flere ganger det siste året tenkt: «Ja, sånn har jeg jobbet i mange år, bare ikke satt ord på det.

Lederens verktøykasse

Jan Petter trekker også frem hvordan han har fylt verktøykassen sin godt det siste året. Han har skapt kontakter på tvers av organisasjonen, fått et nyttig verktøy som heter 4MAT, et preferansesystem som han bruker bevisst privat, i jobbsammenheng og i politikken. Han har blitt mer fokusert på aktiv lytting og har et større fokus på selvledelse. Det sistnevnte har bragt trening inn i hverdagen og hjulpet han å kvitte seg med 10 kg. Nå står han opp klokken 0600 hver morgen for å løpe, har startet håndballag og fått seg ny garderobe.

Mestring og mål

-Opplevelsen av mestring og mål er herlig, sier han og fyller hele skjermen med et eneste stort smil. Han understreker viktigheten av små steg som gjør stor forskjell og viktigheten av å anerkjenne andres mestring og måloppnåelse som pappa og leder.

-Jeg må innom stressmestring også, skyter han inn. Det å sette seg ned, få oversikt over eget stress og spørre meg selv: «Hva er det som egentlig stresser meg?, har jeg lært fra Eika Lederskole. Han mener det handler om en sortering som gir ro og plasser ting der det hører hjemme.

Lederskolen har vært en utviklingsreise

Jan Petter beskriver en utviklingsreise på mange plan som har gitt han mot til å tørre å gi litt mer faen, som han sier selv. I tillegg har han fått knagger til hvordan han kan hente seg inn i hverdagen, hjemme og på jobb.

-For meg handler det om å stå støtt, slippe opp og gi FAEN, oppsummerer han kraftfullt og viser meg en flunkende ny tatovering.

Til dere som vil satse på utvikling og trappe opp lederskap og medarbeiderskap: 
Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss i CoachTeam for å høre hvordan vi kan tilrettelegge for Lederskolen, lederutvikling og medarbeiderutvikling i deres virksomhet.

KONTAKT OSS  eller ring oss på 4000 4500

Artikkel 5 i artikkelserie på 5
Du har fått gullbilletten Viktig å bygge lederskapJeg styrer min egen tid, Bevissthet forplikter

Skroll til toppen