Salgsuksess ved hjelp av NLP

Levd med internasjonale foredragsholdere i 10 år.

Petter Erik Nyvoll har nærmest levd og åndet for selvutvikling både profesjonelt og personlig i en årrekke.
– Jeg har levd i et “NLP-univers” med internasjonale foredragsholdere i over 10 år. I flere år reiste jeg verden rundt, for å følge Anthony Robbins og andre store aktører for min egen regning og personlige utvikling. Jeg stusset over at det ikke var noen som arrangerte slike utviklingskurs i Norden, og tenkte: Dette hadde vært kult å gjøre i Norge.

Comeback.

Nyvoll startet opp selskapet Elevate som arrangerte en årlig selvutviklingskonferanse som gikk fra 73 deltakere til 850 deltakere på fem år. Det nordiske markedet var, kan man altså si, overmodent. Nyvoll fortsatte å arrangere personlig utviklingskurs og bedriftsutvikling med internasjonale foredragsholdere inntil 2015. Da måtte selskapet slåes konkurs etter svært rask vekst med for dårlig likviditetsstyring. Og gründeren fikk et lite tilbakeslag. Comebacket var imidlertid ikke langt unna.

– Ifjor tenkte jeg at det var på tide med nytt påfyll, forteller Nyvoll som nå har tatt hele Trinn 1 NLP Practitioner og Trinn 2 NLP Master Practitioner på CoachTeam sin leder- og coachutdannelse. Om kort tid starter han på Trinn 3 Quantum Leap Business Coaching

– Jeg var ikke i tvil. Det måtte bli CoachTeam. Fra mitt arbeid med aktører som benytter NLP, visste jeg hvor kraftfullt verktøy det kan være, og jeg kjente coachbransjen fra innsiden. CoachTeam har en nøktern tilnærming til NLP, og forsøker ikke fremhevde at det er svaret på alt. Jeg tenker at det fins en vei for alle, noen passer NLP for, men ikke for alle.

Hva er det med NLP?

– For meg som jobber med salg og markedsføring er det er et nyttig verktøy. Jeg forsto tidlig at mange av de store internasjonale lederne innen dette faget benytter NLP, i salgsbrev for eksempel. Her finner man ofte stor bruk for NLP metoder som forutsettende språk, og ikke minst Miltonspråket. Det har jeg sansen for.

Resultater på grunn av NLP.

Hvordan har utdanningen din på CoachTeam gitt resultater for deg?

– Det er mange som mener at jeg har blitt mye tydeligere etter at jeg tok NLP utdannelsen. Jeg er blitt mer bevisst. Eller ubevisst bevisst. Jeg merker det blant annet når jeg leser tekster, ser videoer, besøker hjemmesider, og hører hvordan folk markedsfører seg: NÅ ser jeg mye lettere hva folk gjør feil, som feks utydelig språk, utydelig målgruppe, jeg kan ikke snakke om meg om jeg skal hjelpe deg, jeg må snakke om DEG. Hva kan jeg bidra med for å hjelpe deg, sier Nyvoll.

– Jobben min er å gi salgsrådgivning til selgere og gründere, og jeg jobber også en del med folk som ikke liker å selge. Jeg hjelper dem til å forstå at salg er moro. Og jeg bruker hele tiden NLP til dette. Jeg ser også at jeg har brukt NLP helt naturlig i min adferd lenge før jeg forsto teorien. Feks speiling. Dette er noe som jeg alltid har gjort i jobben, men nå som jeg har blitt bevisst det er det lettere å lære det bort til andre. Nå skjønner jeg jo hva det er jeg gjør som utgjør den lille forskjellen.

Hva mer har NLP utdanningen gitt deg?

Da jeg startet med Practitioner var mitt mål at jeg skulle holde et salgskurs, og jeg satte en dato, eller en deadline for når det skulle skje. Jeg ble også coachet på dette allerede første modul på Trinn 1, Practitioner. Og jeg holdt deadline og vel så det! Alt har vært veldig relevant for jobben min! Ting jeg har lært iløpet av en uke på en modul fra mandag-torsdag, kan jeg allerede den påfølgende fredagen bruke på en kunde, eller når jeg sender ut et salgsbrev eller som materiell til et kurs jeg holder. Og så er jeg jo blitt en mye tryggere formidler. Det er veldig hands on for meg, det jeg har lært.

– Jeg trodde at det skulle ta et par år å etablere meg som salgstrener, men nå gjør jeg denne jobben på fulltid. Vi sendte nylig ut salgsbrev til kundedatabasen vår, og jeg fikk overveldende stor respons. Jeg ser at jeg når mye sterkere gjennom nå. Potensielle kunder utbryter: Dette kan du! Hvor har du lært dette hen?!

Petter Erik Nyvoll er fra før utdannet datatekniker. Han drev et datafirma fra 2002-2009, og og han har også jobbet litt med coaching tidligere via co-active coaching.

Hvilke forventninger hadde du til utdanningen?

Det var ihvertfall mye hardere, tøffere og mer JOBB enn jeg hadde forestilt meg. CoachTeams utdanningsløp krever mye av deg, og det settes høye krav. Og det synes jeg er bra! Du må jobbe for det, og vise at du behersker stoffet. Det var ikke bare å møte opp på kurset. Det var øving, øving og atter øving av verktøy og metoder. Ikke minst var arbeidet med modelleringsoppgaven superspennende, og ga masse læring. Jeg tror det var først i forbindelse med modelleringsoppgaven at jeg virkelig fikk NLP under huden, og følte jeg fikk brukt det til noe nyttig og praktisk. Samtidig vet jeg at det jeg har lært på CoachTeam vil jeg stadig få bruk for fremover i karrieren.

En selgers virkemidler.

Har du 3 salgsråd eller inside tips til andre som jobber med salg- og markedsføring?

Finn ut hvem drømmekunden din er.

Spiss markedsføringen din direkte iforhold til den drømmekunden.

Husk at vi mennesker er forskjellige. Skal du selge deg inn til en målgruppe så bruk multiple sansepreferanser. Noen er følelsesmennesker, noen er opptatt av detaljer, noen er opptatt av hva de ser, andre hva de hører. En selger må beherske virkemidler som møter alle disse ulike kundene som finnes innen en og samme målgruppe.

Vil du anbefale CT utdannelsen til andre?

Definitivt. Mange flere selgere og markedsførere burde tatt NLP og coaching utdannelse; du lærer mye som du helt konkret kan bruke til å lykkes i jobben.

Petter Erik Nyvoll
Alder: 38
Coach utdanning: Trinn 1 og 2
Yrke: Salgstrener

Skrevet av Laila Madsø

 

Skroll til toppen