Lærdommen fra Lederskolen bruker jeg daglig.

Lederskolen ga meg en god start.

Jeg var så heldig å få plass på Lederskolen i starten av mitt arbeidsforhold. Jeg føler meg takknemlig og heldig som har fått bli med på denne fantastiske reisen, sammen med gode kollegaer og Lederskolen. Jeg har fått frisket opp mye og samtidig lært mye nytt om både meg selv og ledelse, sier Berit Olsen Valderhaug.

Hun fikk plass på Lederskolen like etter at hun gikk inn i en ny jobb som daglig leder i Byggern i november 2021. Ett år senere gikk hun videre til å bli varesjef i Bohus, der hun jobber med flere ansatte.

Jeg har nå vært der i snart tre måneder, og daglig har jeg bruk for det jeg har lært og erfart gjennom Lederskolen.

Varehussjefen har tilbragt mesteparten av karrieren sin i Elkjøp, der hun var i over 20 år. Hun har vært avdelingsleder, varehustrainee og ble deretter varehussjef i 2015.
Siden det har jeg vært leder.

Det viktigste som leder

Det viktigste for henne som leder, er å bidra til andres vekst og utvikling.
Det handler om å finne fram potensiale i hvert enkelt menneske, bygge på det, og følge opp underveis. Slik vokser jeg selv som leder og ikke minst som menneske. Det er fantastisk å se andre vokse og skinne. Slik skaper vi gode resultater og en god arbeidsplass med god trivsel sammen. Vi skal glede oss til å gå på jobb.

Lederskolen har gjort varehussjefen mer bevisst på sin rolle og egenskaper som leder, i tillegg til hennes svakheter og styrker, forteller hun.

La andre få utvikle seg

– Jeg er sikker i mine avgjørelser, og gjør det som er nødvendig for bedriften og ansatte, for at vi sammen skal skape resultater. Jeg er blitt flink til å gi ansvar og delegere oppgaver. Tidligere likte jeg å gjøre det meste selv, da jeg har svært høye krav til meg mitt arbeid. Det vil aldri fungere i lengden, og de andre vil ikke få utvikle seg. Det er en stor bonus, at andre får utvikle seg under mitt lederskap.

Mestringsfølelse er viktig, mener hun. Det bidrar til trygghet og utvikling i teamet, og stor trivsel på jobben. Lederskolen har gitt henne både gode råd fra kollegaer i samme rolle, og læring hun er lidenskapelig for.

– Denne type personlig utvikling er veldig spennende og gir meg mye. Så jeg legger ned mye arbeid i det, for å hele tiden utvikle meg og bli den beste versjonen av meg. Jeg har deltatt aktivt på alle samlinger, og har delt mye av min erfaring og meg selv, da jeg har mye og lang erfaring med å lede andre mennesker. Det har vært fint å få være i grupperom med en eller flere, og dele erfaringer med hverandre.

Helheten i Lederskolen er viktig

Av de ulike modulene i Lederskolen trekker hun frem helheten som viktig, men det er særlig én ting hun følte hun trengte mest, modulen om selvledelse og kommunikasjon.

– Jeg har nok alltid satt andre foran meg selv, og kanskje ikke vært så god på å bruke tid og refleksjoner på selvledelse. Dette gjelder nok både i jobb og den private hverdagen. Men ser at denne modulen har fått meg videre på dette området, og jeg har gjort noe med det, sammen med kommunikasjon. God kommunikasjon løser det meste.

Tips fra Berit

  • Forbered deg godt mellom samlinger. Se alle filmene om tema i forkant, noter ned læring i egen bok og ta quiz mens læring er fersk.
  • Bruk arbeidsheftet, det har vært viktig for meg, sammen med notater fra filmene.
  • Bruk mye tid på refleksjon, hvordan du selv kan bruke dette i din hverdag.
  • Lag en plan for hvordan gjennomføre i hverdagen –  og faktisk gjøre det!

«Å ta med seg det vi lærer, og praktisere det, er helt avgjørende for å utvikle seg. Samtidig vil dette også gi de ansatte mer trygghet og utvikling.»

 

 

Skroll til toppen