Teamsamarbeid med 4MAT

Smøretips med god gli

Februar møter oss med god føremelding, nykjørte spor og utallige muligheter. Vi samles på møterommet og rundt kaffemaskinen. Sammen planlegger vi nye distanser – korte og lange turer. Hva skal vi smøre med, hvilken retning går vi, hvordan fordeler vi etappene og hvordan preppe teamet?

Det er mange spørsmål og enda flere svar, ja, for vi har ofte ulik tilnærming og leser kartet forskjellig. Vi har ulike ønsker, ulike behov og vi ser verden ulikt.

Kladd og babb

Stavtakene er faste, skiene bra og det er god gli. Allikevel kladder det fort etter at konfektesken fra kundene er tømt i fellesarealet og vi har sluttet å ønske hverandre godt nyttår. Kommentaren fra kollegaen treffer. Tydeligheten fra en annen sårer. Motivasjonen i avdelingen har bleknet og det nye, friske blikket forsvinner i TO DO-lister og høyt tempo.

Vi trenger å smøre om!

  • Fjern laget med irritasjon og frustrasjon
  • Påfør nysgjerrighet og inspirasjon.
  • Legg på et godt lag med kommunikasjon

Disse tre trinnene vil gi vellykket kommunikasjon som resulterer i at folk føler seg forstått, akseptert og hørt. Det skaper motivasjon, glede og trivsel og er avgjørende for psykologisk trygghet og godt teamarbeid.

4MAT

Vi trenger å forstå hvordan vi selv får god gli for å forstå hva andre trenger i sitt spor. Med 4MAT i smørekofferten får du et verktøy som vil styrke teamet og omfavne forskjellighet.4mat ledelse hjul

 

4MAT tar utgangspunkt i fire grunnleggende måter mennesker oppfatter og prosesserer informasjon på. 4MAT kaller det læringsstiler. Vi har alle våre preferanser, helt ned til hvordan vi lærer nye ting. Å forstå vår foretrukne lærestil og vår måte å samhandle med omverden på er sentralt i det å være et effektivt teammedlem.

Med 4MAT vil du finne ut hva din egen læringsstil er, og du vil oppdage hvordan du kan motivere og engasjere alle i en gruppe ved å bruke 4MAT prosessen, uavhengig av om du smører med rødt klister, blå swix, grønn festevoks eller gul glider

Lurer du på mer om 4MAT og hvordan benytte dette i ditt team?
Vi gir deg gjerne smøretips og tilrettelegger for god gli og magiske opplevelser i sporet.

Til da – God tur!

4MAT

Skroll til toppen