Vi er halvveis nå – eller er vi bare i begynnelsen?

I morgen skal vi i gang med modul 3 på kurset, og jeg kjenner at jeg gleder meg veldig til enda mer læring.

Det er en bratt læringskurve i høyt tempo, så det er bra at vi har 3 uker mellom modulene. I løpet av disse ukene skjer det mye i mitt hode. Jeg bearbeider all ny læring, og det jeg lærer finner sin plass i ”skapet mitt”, eller hodet og kroppen… Jeg ser hvor mye NLP finnes i hele livet rundt meg, i alle situasjoner, i alle møtene med mennesker jeg treffer, og ikke minst hvor mye jeg helt ubevisst (og noen ganger bevisst) bruker teknikkene vi lærer oss.

Forrige helg var jeg på et stort 3 dagers seminar, men fantastiske foredragsholdere innen forskjellige områder. Ernæring, ledelse, selvledelse, motivasjon og inspirasjon. Jeg har vært på slike eventer tidligere men nå har det skjedd noe.
Nå tar jeg inn læring på en ny måte, ting faller på plass på en lettere måte, og jeg finner fortere ut det som er viktig for meg.

Vi har hatt en samling med vår kollokviegruppe og diskusjonene blir bedre og mer givende for hver gang. Denne gangen diskuterte vi blant annet hva som har gjort mest inntrykk på oss.

For meg er det kjedeankringen, alle overbevisninger jeg har og hvordan de påvirker meg. Det er utfordrende å ta tak i disse, og se at det er mine sannheter som jeg kanskje må endre. De sitter så dypt. Samtidig er dette som inspirerer og motiverer meg mest.

Det at jeg skjønner at jeg selv har makten til å gjøre noe med dem, for det er tanker, ikke nødvendigvis sannheter. Det gir meg en trygghet samtidig som det er tøfft. Men det er fullt mulig. Forrige helg fikk jeg oppleve dette. Eric Edmeades, en fantastisk foredragsholder innen ledelse og selvledelse var på scenen og ønsket å finne et par deltakere som var livredde for å snakke foran mennesker. Han utfordret virkelig de to som turte å komme på scenen. Vi så at dette var skremmende for dem, de var så redde så de gråt. Ved å bruke kjedeankring og motivasjon  klarte han å få dem til å stråle. Jeg tror at dette var et stort skritt for dem til en helt ny trygghet og sikkerhet i mange situasjoner, eller i hvert fall et stort skritt på veien. En liten episode som viste meg hvor effektfullt NLP er.

Jeg vet hva jeg ønsker å jobbe med, for å bli en bedre versjon av meg selv. Ikke bare for min egen del, men i samvær med andre mennesker jeg møter på min vei. Det er så mange ting som finner sin ”knagg”, og jeg kjenner at jeg stadig blir bedre til å lede meg selv og andre i diskusjoner og utfordrende situasjoner. Dette blev en veldig personlig blogg, noe som også er en utfordring for meg – det å dele så åpent og ærlig.

For en herlig, spennende, utfordrende, givende og morsom reise dette er. Jeg er takknemlig.

Tekst og foto: Netta Nyman, deltaker på trinn1 Coaching, kommunikasjon og selvledelse

 

 

Skroll til toppen