Tidsreisen

Vi er alle på en reise som heter livet. Reisen kan være kort eller lang, turbulent eller ”smooth”, en gruppereise eller en tur ganske alene.
Uansett så er det en del av reisen som har større betydning enn alle andre, og det er DIN egen reise.

På modul tre har vi tatt DIN reise til et nytt nivå. Jeg har utfordret meg selv på en måte jeg aldri har gjort før, jeg har sett meg selv fra forskjellige synsvinkler og har måttet tenke mye tilbake i tid. Hendelser som har gjort meg til den jeg er i dag, på godt og vondt. Ny læring som finnes inni meg og bare der.

En av de sterkeste opplevelsene har vært det vi kaller ”tidsreisen”. Jeg sitter trygt i en stol og blir ledet av min reiseleder/coach på en tur som er en av de mest spennende jeg har opplevd. Vi går tilbake i tid og finner en episode som har hatt en stor betydning i mitt liv og som har skapt en overbevisning/sterk følelse jeg har om meg selv.

Jeg ”flyr” over mitt liv, først tilbake og så fremover…finner læring i hendelsen og jeg henter ny læring på det jeg ønsker å kalle ressurssenteret. Jeg samler alt jeg kan, så fort jeg kan. Glede, kunnskap, erfaringer, mennesker, inspirasjon…og tar dette med meg når turen går videre til fremtiden.

Dette kan virke litt ”high fly”, men det er bare en måte å definere måten jeg snakker til meg selv. Jeg er så flink til å snakke til meg selv på en måte jeg aldri skulle snakke til andre på. Jeg er kritisk, nedlatende og ofte absolutt ikke motiverende. Hvorfor? Jeg er flink til å løfte andre, men ikke meg selv.

I dag, noen dager etter denne AHA opplevelsen, har jeg tenkt mye på dette og har begynt å snakke til meg selv på en ny måte. Jeg har i utgangspunktet et godt forhold til meg selv, samtidig heier jeg sjelden på meg selv. Jeg hører og gledes over de som sier positive ting om meg, og jeg takker dem varmt, og jeg mener det! Samtidig så skjer det noe inni meg så snart jeg hører de gode ordene. Inni meg kommer kritikeren frem med en gang. ”Jeg synes ikke at jeg har gjort noe spesielt, så hvorfor sier dette menneske disse vakre ordene til meg…”
Takknemlighet som overkjøres av min indre kritiske stemme. Hvorfor kan jeg ikke bare ta innover meg det positive? Eller…hvorfor kan jeg ikke bare kaste kritikeren ut av hodet mitt?

Dette blir min utfordring fremover. Dette er læring vi alle (ja ALLE) kan bruke på mange områder i våre liv, som familiemedlemmer, venner, kolleger, partnere, ledere, foreldre – i alle roller vi har i reisen som er livet.

Takknemligheten er så sterk, for at jeg er heldig å få lære meg så mye om hvordan jeg skal håndtere dette og ikke minst endre selvsnakket. For jeg er overbevisst om at SS (mitt kallenavn på selvsnakk) er en sterk stemme hos veldig mange av oss.

Jeg vil takke våre herlige lærere Lene, Jeanette, Erica og Marga for måten dere er våre reiseledere på turen vi tar sammen og alene. Sammen med assistentene Trine, Mona og Pia skaper dere en ramme som er trygg og inspirerende. Dere gir så mye av dere selv at det er trygt og godt for oss å gjøre det samme.

Gleder meg til vår tur som fortsetter om noen uker.

Netta Nyman, deltaker på trinn1 Coaching, kommunikasjon og selvledelse

Skroll til toppen