15 nyttige tips til deg som leder

Du som leder

Å være leder er interessant og spennende. Å være leder kan også være krevende. Det er en rolle som det med rette er forventninger til. Det er forventet at du holder deg oppdatert om organisasjonen, fagfeltet du opererer innenfor, og ikke minst er det forventet at du når mål og er dyktig til å lede mennesker. Det går fort i svingene i arbeidslivet, og det gjelder å følge med.

Vær bevisst din lederrolle

Å være en god leder i dag krever et bevisst og aktivt forhold til egen rolle. Det som har fungert de siste tiårene, fungerer ikke like godt lenger. Derfor kan være en nyttig øvelse å spørre deg selv hvorfor du har valgt å være leder, hva du er mer enn god nok på, og hva du trenger å styrke.

Din egen lederutvikling er noe du kan ta initiativ til på egen hånd, du behøver ikke vente på at det skal settes i gang fra øverste hold gjennom større og planlagte prosesser.

Livslang læring

Kontinuerlig læring er en viktig del av dagens arbeidsliv. Å bli bevisst på egen utvikling er en styrke. Da kan du sørge for at du styrer utviklingen i den retningen som er mest hensiktsmessig for deg med tanke på din egen rolle. Gjennom bevisstgjøring kan du også utvikle deg langt raskere. Hvordan blir du bevisst hvilke utviklingsområder du har? Å ha noe konkret å jobbe ut fra vil hjelpe deg til å finne områdene som er mest nyttig å utviklende for ditt lederskap.

Last ned vår gratis e-bok

Gjennom stegene i denne boken får du en starthjelp til å se på ditt lederskap, dine forbedringsområder og dine styrker. Du får også hjelp til å identifisere hvordan du fremstår som leder i dag.

Fokuset ditt bør ligge på alt som bidrar til å styrke din og dine kollegers tilpasningsdyktighet.

Last ned e-boken her!

I denne e-boken leser du mer om:

  • Styrk din evne til selvledelse
  • Tør å la deg utfordre
  • Ta initiativ
  • Vær løsningsorientert
  • Styrk din endringsevne
  • By på deg selv
  • Styrk din evne til samarbeid med forskjellige mennesketyper. Om du er fersk som leder eller en erfaren leder med mange års erfaring, tenker vi denne e-boken kan gi deg verdifulle tips og råd!

Artikkeltips fra våre artikler:  Ditt personlige leder statement?

Skroll til toppen