Yes – jobbstart!

Hvor mange gleder seg til jobbstart? Trenger du en påminnelse om hvor fantastisk det er å glede seg til å starte opp? Bli med meg!

Hvor jeg skal? Jo, jeg benker meg om kort tid foran inngangen til skolegården i nærheten av der jeg bor. Jeg unner meg å se på alle førsteklassingene som kommer til sin første skoledag. Har dere lagt merke til dem? De dukker opp hvert år i august. Noen kommer med blomster, noen småløper og danser ved siden av en voksen, andre holder hardt i hånden til mammaen eller pappaen sin.

Øynene lyser, det er nesten som de nesten letter fra bakken av yr glede og forventninger til det som skal komme. De er så entusiastiske, de formelig bobler over av begeistring. De har pyntet seg, de viser stolt frem ransler og penal til hverandre. De suger spent til seg inntrykk og episoder de registrerer rundt seg. De lever med åpne øyne, de observerer, de deltar med hele seg, de er tilstede.

Yes, jobbstart, så gøy. Nå er batteriene ladet og nå er det tid for læring, for utvikling, for kreativitet for levering, for fleksibilitet og for samvær med gode kolleger.

For hvor mange av oss er det slik? Jeg håper det er slik for mange, hvorfor det? Jo, for med den innstillingen skaper vi synergier hvor to og to er mer enn fire.

Blir du med inn i høsten med denne holdningen?

Like før sommerferien skrev jeg følgende i nyhetsbrevet til CoachTeam as – House of Leadership:

“I dag treffer jeg sikkert noen koselige mennesker på veien. I dag sender jeg en kykeliky god morgen SMS til min kollega. Lyse tanker setter fantastiske energier i sving. Lys trekker til seg lys. Vi programmerer våre liv med våre tanker. Derfor er det viktig at det er de gode tankene som har overtaket. Det gjelder å tenke lyse tanker. Noen har lært seg at alle de gangene de får noe til, betyr mer enn den ene gangen de ikke lykkes. Andre mennesker ser en mulighet der andre ser en katastrofe. Hva med å ta et valg om at dagene i sommer blir en rekke lyse “i dag” dager. Dager hvor du tar tak i dagens muligheter og gjør det beste du kan for at det blir en lys og fin dag. Og minn deg selv på at når morgendagen kommer, er i dag borte for alltid.”

Det er så sant som det er skrevet. Derfor har jeg bestemt meg for å ta med meg disse tankene videre inn i høsten jeg. Hva med deg?

Past is history, the future is mystery and now is a gift. That’s why we call it present.

PS: Jeg tror ikke jeg er så veldig barnslig. Barnslig, leken og enkel er jeg, og det vil jeg være i hvert fall til jeg blir 100 år. Etter det kan jeg vurdere om jeg skal teste ut hvordan det er å være vanskelig, giftig og grinete.

Tekst: Erica Grunnevoll
foredragsholder, kursleder, DNCF sertifisert coach, prest

Skroll til toppen