”Hos CoachTeam praktiserer de vinn-vinn tankegangen fra a til å”

Marga startet New Attitude da hun gikk siste trinnet av coachutdannelsen ved en annen godkjent DNCF skole i 2008.

– Da jeg var ferdig coach fra en annen skole, var jeg godt fornøyd med en grundig utdannelse, og jeg kom fint i gang med å bygge opp egen coachingvirksomhet. Jeg hadde kjent til CoachTeam as – House of Leadership i flere år, og visste de hadde en litt annen retning og mer businessprofil enn der jeg kom fra. Å bli bedre kjent med Nevrosemantikk og Meta-Coaching hadde stått på blokka mi et par år, da jeg omsider ble med på 3 dagerskurset Coaching Genius i 2012, forteller Marga.

– Det var moro å sitte på skolebenken hos CoachTeam. De har dyktige, engasjerte, involverende og uhøytidelige trenere, og strukturen og modellene innen Nevrosemantikk var akkurat det jeg lette etter. I coachingmøter savnet jeg av og til en struktur og kart som gjorde at jeg kunne navigere presist, og ha oversikt over hva som foregikk på ulike plan hos kunden. Modellene for å kunne hjelpe kunden til å utforske sine tanker og følelser om sine tanker og følelser ble nyttige verktøy for meg, fortsetter hun.

– Og du vet, alle de spørsmålene og inngangsportene vi lærte på 8 dagers Bootcampen ACMC Meta-Coaching med Michael Hall er helt gull! Dette er flott å kunne bruke når jeg er ute i skogen og går med kundene mine. Det blir mange gode samtaler, sier hun og smiler.

Marga møter ofte sine kunder til coaching med walk and talk i skogen. Et tips hun fikk av Lene Fjellheim i CoachTeam as – House of Leadership.

– At jeg ikke tenkte på det før! Å bringe skogen inn i jobben min også. Jeg som er vokst opp i skogen, og er så hjemme der. Og kundene mine elsker det, og trenger det. Det er ofte travle ledere, som virkelig trenger å gi seg selv et pusterom, sier hun videre.

Coachingkundene hennes er ofte ressurssterke menn som har mye ansvar og som tar mye ansvar. De er opptatt av å stille opp for de rundt seg.

– De er gode til å bygge tillit, gjøre det godt i lederjobben, og vil være gode medmennesker. I og med at de både er kunnskapsrike, ressurssterke og gode til å se andre mennesker, lager de seg endeløse to-do lister med ting de synes de bør fikse og hjelpe til med. Vi jobber mye med tanken om at bare fordi du kan, betyr det ikke at du må, sier hun og ler.

– I disse samtalene er coachingferdighetene vi ble drillet i på Meta-Coaching gull verdt. Det var krevende kursdager, og jeg har aldri blitt stilt så strenge krav til før, men det betaler seg, virkelig, sier hun og nikker.

– Men tilbake til det der med tipset fra Lene, om ulike arenaer for coaching, sier Marga og lener seg fram igjen.

– Det er egentlig ganske betegnende for hele CoachTeam, slik jeg kjenner dem. De har en raus delekultur der, og de ønsker genuint at andre skal lykkes. Jeg synes det er inspirerende med bedrifter og mennesker som lever som de sier. Konsulentene hos CoachTeam snakker ofte om verdien av å skape vinn-vinn og å dele, og de følger opp i handlinger og måten de driver butikken på også. Sånt blir jeg veldig glad av, smiler hun og lener seg tilbake.

Hun forteller videre at hun og CoachTeam samarbeider om større oppdrag hos noen kunder fra tid til annen. Også her merker hun hvordan delekultur og kompetanseoverføring både til henne og kundene er betegnende for CoachTeams måte å arbeide og å gjøre en forskjell på.

Marga forteller også om balansen mellom å anerkjenne og bruke de verktøyene som allerede ligger i egen verktøykasse, og søken etter å stadig lære seg mer og andre ting. Viktigheten av å lære seg og mestre det man har av kunnskaper og verktøy, før man fyller på med noe nytt.

– Jeg forsøker å passe på denne balansen, og la det gå tid mellom hver gang jeg setter meg på skolebenken og hiver meg ut i nye treningsarenaer. Det som er flott nå, er at jeg har funnet meg én leverandør hvor jeg kan gå og shoppe mer kompetanse og nye idéer når jeg er klar. Jeg gleder meg til å få med meg nye kurs og moduler framover innen blant annet presentasjons- og forhandlingsteknikk og teamcoaching. Gode tilbakemeldinger og små historier fra andre som har deltatt på dette tidligere har gjort meg både forventningsfull og nysgjerrig. Det er som å ha lagt ut smakfulle gulerøtter jeg får plukke framover, sier Marga før hun avrunder intervjuet.

Skroll til toppen