Hva er din unnskyldning?

Her forrige dagen gikk jeg rundt på flyplassen og undret meg over hva folk ville svart hvis jeg gikk bort til dem, og stilte dette spørsmålet… hvis jeg hadde gått bort til helt fremmede og gjerne brukt et provoserende tonefall i tillegg…

Mest sannsynlig så ville jeg ikke fått så mange svar, noen ville blitt sinte, bedt meg dra meg bort, andre ville ikke skjønt hva jeg siktet til eller kanskje til og med blitt redde for denne gærne og hårløse dama som var ukjent og stilte merkelige spørsmål.

Men jeg er helt sikker på at endel også ville gått og kvernet litt på hva jeg egentlig mente med spørsmålet mitt og de som hadde tillatt seg det, de hadde også kommet frem til noen unnskyldninger de bruker eller noen punkter som de har dårlig samvittighet for.

Tenk deg selv hvor går tankene dine hvis du tillater deg å svare på spørsmålet – hva er din unnskyldning?

Jeg tror at en svært overvektig person veldig raskt ville tolket dette dithen at jeg ville ha forklaring på hvorfor vedkommende var så stor, en som nettopp har kommet for sent eller kjeftet på noen ville tenkt på det og en som ikke har fullført noen oppgaver som brenner, ville kjent på sin dårlige samvittighet for det som henger. Eller hva tenker du?

Er det ikke derfor et ganske genialt spørsmål å bruke hvis jeg ønsker å vite hvordan en person tappes for energi eller har dårlig samvittighet/skjemmes over noe? Hvis jeg ønsker å provosere frem et ærlig svar, rett til kjernen av det som plager oss………..

(Det fordrer selvfølgelig at forholdene ligger til rette for en utviklende samtale i etterkant og ikke at en ukjent gæern dame uten invitasjon kommer dumpende på et intetanende menneske en formiddag på en av Norges flyplasser.)

Kjenn etter selv, Er det ikke en finurlig måte å komme i kontakt med egne følelser omkring ulike temaer som vi daglig går og kvernet rundt?

Og ikke minst setter det også i gang en prosess over hva som bare er en unnskyldning og hva som er en reell forklaring på noe. Det er utrolig mye som bare er unnskyldninger!!!! Det meste egentlig 🙂

Einsteins definisjon på galskap er; En som gjør de samme tingene om og om igjen og forventer et nytt resultat. Så hva er din unnskyldning og når har du tenkt å bytte den i en ny strategi?

Jeanette Sleveland, CoachTeam as – House of Leadership

Skroll til toppen