Gi med hjertet i julen

Lene Fjellheim i CoachTeam – House of Leadership er en anerkjent coach og foredragsholder. Hun tror vi alle har godt av å være litt ekstra omtenksomme ved juletider.

– Vi mennesker liker å glede hverandre. Når vi anerkjenner andre, anerkjenner vi også oss selv. Å gi noe med raushet og omtanke, uten baktanker, gir oss en god følelse. Å være gavmild handler om å gi med hjertet. Da blir det så mye hyggeligere å gi, og ikke minst å få noe fra deg.

GI MED HJERTET:
Å vise raushet og omtanke ovenfor andre, er godt for egen og andres julestemning, ifølge Lene Fjellheim i CoachTeam. Foto: Privat.

Noter deg Fjellheims fem tips om du ønsker å komme i julestemning:

1. Ta initiativ til å gjøre noe annerledes som den andre vil sette pris på. Kanskje noe du har sagt nei til å bli med på tidligere? Mange har i dag kontakt med venner og familie over sosiale medier. Ofte glemmer vi hvor viktig det er å høre stemmen til de vi er glad i – når var det sist du traff dem ansikt til ansikt?

2. Besøk. Sett av tid til å ringe eller gå på besøk. Det er viktig å senke terskelen for å møtes fysisk. Inviter heller på kaffe annenhver måned enn middagsselskap annethvert år. Stikk innom noen du vanligvis ikke gir gaver til – ta med noe hjemmelaget, for eksempel julekaker, eller kjøp en krukke med sild eller juleøl. Si at du tenkte på dem og ville glede dem. Er de ikke hjemme, kan du legge igjen gaven på dørstokken med en hyggelig lapp.

3. Overrask! Gjør noe helt utenom hva som er forventet av deg. Har du prøvd å gi noen en gave uten å si hvem det er fra? Konseptet «hemmelig venn» er mye brukt når skolebarn skal gi hverandre kalendergaver. Det er imidlertid ingenting i veien for være noens hemmelige venn i voksen alder. Velg deg en person, enten om det er kollegaen, kompisen eller kjæresten din, som kanskje trenger ekstra oppmerksomhet. En som har hatt det tøft i det siste, eller en som har stilt opp for andre. Finn en passende gave og send den med helthjem.no – uten å skrive avsender.

4. Vær oppmerksom. Fjellheim mener vi må bli flinkere til å gi hverandre bekreftelser og oppmerksomhet. Sitter du ofte på telefonen når du er på kafé med andre? Legg den bort neste gang. Øv på å bli en bedre lytter: Still oppfølgingsspørsmål, og vis med ord eller kroppsspråk at du bryr deg om hva den andre sier.

5. Lag noe. Gi bort noe hjemmelaget fremfor å kjøpe. Lag en enkel julekalender og gi til en som ikke forventer det. Eller inviter til juleverksted for voksne og lag noe morsomt sammen.

Publisert julen 2020 i Helthjem.no
Helthjem er en utfordrer på det norske logistikkmarkedet, og leverer pakker, magasiner og aviser i Norge.

Skroll til toppen