NLP og jeg – det første møtet

Så nå er også jeg endelig på denne reisen. Grunnen er at jeg vil oppgradere meg selv og få nye verktøy i bagen min, bli bevisst. NLP er en anerkjent metode innen coaching og brukes mye i bedrifter.

Vi er rett i gang med jobbingen, ingen tid å spare. Allerede presentasjonsrunden av oss er en øvelse. Alt er en prosess, det er mye å ta innover seg, masse nye ord og uttrykk. Det er mye ”samspill” hvor vi setter oss i andre rollen enn vår egen.

Vi i får spørsmål om ”hvorfor er du her” og ”hva skal du bidra med i gruppen”. Dette gjør noe med meg. JEG har et ansvar i gruppen, og samtidig begynner alt med MITT engasjement og mitt løfte til meg selv, hvis jeg ikke er forpliktet så påvirker det ikke bare meg.

Det som er spennende at jeg veldig snart merker resultat. Jeg stiller spørsmål på en litt annen måte, lytter og observerer fra en ny vinkel. Det er en så tilfredsstillende opplevelse. I pausene diskuterer vi forrige økt og går igjennom det vi har lært oss.

Jeg ser fort nytten av det vi lærer oss på så mange plan. Vi kan bli en bedre kommunikator og lytter som kollega, leder, venn, kjæreste, mamma/pappa – ja i alle våre relasjoner og i mange situasjoner. Noen av oss vil også bli Coacher og hjelpe andre til å løse sine egne floker og situasjoner.

Siden vi er forskjellige som mennesker så er det viktig å bli bevisst hvordan JEG er og hvilke sanser som er det sterke hos meg, for å så lære meg hvordan jeg lære meg hvilken type andre er, og hvilken metode jeg skal bruke i min kommunikasjon med dem for å være den beste meg mot dem. Jeg skal finne frem til mitt potensiale ved hjelp av de metodene og teknikkene vi lærer oss.

 Ubevisst gjør jeg en del valg og observasjoner som er et resultat av ny læring. Jeg observerer både andre og meg selv mer bevisst, og jeg observerer andre i situasjoner jeg ikke er deltager i. Som å ha mitt eget ”reality-show”. Dette er jo noe av det vi skal lære oss mye om, det å se ting utenfra, fra et helt annet perspektiv og uten at JEG er i hovedrollen.

Noe av det som er veldig spennende er det å kunne styre sine egne tanker og ikke minst minner. Bli bevisst! Få de dårlige minnene til å bli dusere og de gode minnene til å bli sterkere. Gleder meg til å jobbe mer med dette, både for min egen del og for menneskene i mitt liv. Tenker at noen minner kan godt bli litt mindre og forsvinne bak i harddisken, der skaper de ikke så mye støy.

Det jeg vet med sikkerhet etter den første modulen er at dette kurset er RETT for meg AKKURAT nå, og at jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med mine fantastiske medstudenter og våre flinke lærere.

 

Netta Nyman tekst og foto (deltaker på vårt 35 kurs på trinn1 NLP Practitioner)

Skroll til toppen