Mindre stress og økt trivsel

MINDRE STRESS OG ØKT TRIVSEL

Som en del av «Ta deg tid»-kampanjen ble det  arrangert stressmestringskurs hos If på Vækerø. Her kan du ta del i tipsene for en mer balansert arbeidshverdag.

I forbindelse med en intern HMS-kampanje ved navn «Ta deg tid» settes søkelys på belastende stress i hverdagen hos If.

Cathrin Kyrre, skadeleder i Europeiske, og Jonas Veiberg, Nordisk innkjøper i Group Services, var to av de som ønsket å delta.

– Jeg er en person med mange baller i lufta, og opplever i blant at andre ber meg ‘stresse ned’. Derfor ønsket jeg å få noen og tips og teknikker for å gjøre nettopp det, sa Kyrre.

CoachTeam startet dagen med å forklare hvordan stress er noe vi skaper på egenhånd, og at nøkkelen ligger i å være bevisst på hvordan vi selv forholder oss til alt som kommer vår vei. Vi gjennomgikk så flere elementer som kan skape mer balanse i hverdagen. Her er noen av tipsene:

  • Lytt til stress signaler som hjertebank, uro i kroppen, søvnvansker, hodepine, hukommelsessvikt, med mer. Ta det på alvor, finn årsaken, og ro ned.
  • Hold deg i form – mosjon og fysisk aktivitet fjerner stresshormoner.
  • Finn rom for mental avslapning, for eksempel en kaffe uten forstyrrelser, meditasjon, rolig musikk, eller lignende.
  • Skap et godt søvnmønster.
  • Tøm hodet – skriv heller notater enn å skulle huske på alt du skal gjøre.
  • Planlegg godt og prioriter din tid – hva er det aller viktigste å gjøre først?
  • Ta pauser.
  • Lær å si nei eller be om hjelp når du trenger det. Pass også på å bruke tiden og energien din på områder hvor du har innflytelse, og ikke på ting du ikke får gjort noe med.
  • Spis sunt og drikk mye vann.
  • Prioriter deg selv, og vær stolt over de tingene du klarer å oppnå.

Jonas Veiberg var en av mange fornøyde deltagere, og han opplevde kurset som både positivt og variert.

– Det var mange gode tips å ta med seg videre. Men det viktigste er kanskje at jeg selv må ta eierskap og ansvar for egen stressmestring, sier han.

Også Cathrin Kyrre forlot kurset med mange nye verktøy i baklommen.

– For meg ble dette en tankevekker. Jeg forstår at jeg må være strengere i å prioritere de oppgavene jeg skal løse, og huske at det ikke er alt som haster. Det ble også en viktig påminnelse om at vi alle må skru av bryteren helt innimellom, og lytte til kroppens signaler, sier hun.

Ønsker du å arrangere stressmestringskurs i ditt team? Ta kontakt med oss i CoachTeam så finner vi en løsning som passer for nettopp dere. 

Skroll til toppen