Hvorfor utfordre egen komfortsone?

Petter Nyquist, kanskje bedre kjent som Petter Uteligger blir i denne artikkel i Lederne.no intervjuet viktigheten av at ledere utfordrer komfortsonen sin. Erica Grunnevoll i CoachTeam as – House of Leadership kommer i samme artikkel med faglige kommentarer.

Lederne.no er webmagasinet til Lederne.
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Deres visjon er å bygge gode ledere.

Du leser hele artikkelen her

Derfor bør du ut av komfortsonen

En viktig del av lederrollen er å bygge relasjoner og utfordre ulike mennesketyper til å forlate det kjente og strekke seg mot nye mål.

– Det krever fleksibilitet og tilpasningsdyktighet. Som leder skal du vise vei og retning. For å skape tillit og trygghet må du begynne med deg selv, fastslår Erica Grunnevoll, som er utdannet prest og nå partner i CoachTeam AS – House of Leadership.

Arbeidslivet kan være preget av uforutsigbarhet og raske endringer, derfor er det viktig at ledere våger å åpne døra til det ukjente.

– Det gir en troverdighet som gjør at medarbeiderne dine stoler på deg, også når du beveger deg i ukjent terreng. Hvis du våger å feile og tør å gå utenfor komfortsonen, gjør det deg til en dynamisk leder med integritet, sier hun.

Hvis du kun går inn i prosjekter hvor du er trygg, eller kun fortsetter med det du gjorde i går risikerer du etter hvert å bli ganske handlingslammet og passé. 

Det er nettopp i de situasjonene hvor du frykter å mislykkes at du utvikler deg. Det foredraget som ikke gikk helt etter planen kan vise seg å bli det du lærte mest av. Særlig hvis du tillater deg å reflektere over det i ettertid og ta med deg lærdommen videre. Ikke skyv medarbeiderne dine foran deg, men går i front selv – da blir du en leder med tillit og troverdighet, sier Grunnevoll.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi sender av og til oppdateringer, gode tilbud og nyttig informasjon. Vi sender ikke spam, og vi deler ikke e-post adressen din med andre.