istock

Ledere bør komme seg ut av komfortsonen

Hvorfor utfordre egen komfortsone?

Petter Nyquist, kanskje bedre kjent som Petter Uteligger blir i denne artikkel i Lederne.no intervjuet viktigheten av at ledere utfordrer komfortsonen sin. Erica Grunnevoll i CoachTeam as – House of Leadership kommer i samme artikkel med faglige kommentarer.

Lederne.no er webmagasinet til Lederne.
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Deres visjon er å bygge gode ledere.

Du leser hele artikkelen her

Derfor bør du ut av komfortsonen

En viktig del av lederrollen er å bygge relasjoner og utfordre ulike mennesketyper til å forlate det kjente og strekke seg mot nye mål.

– Det krever fleksibilitet og tilpasningsdyktighet. Som leder skal du vise vei og retning. For å skape tillit og trygghet må du begynne med deg selv, fastslår Erica Grunnevoll, som er utdannet prest og nå partner i CoachTeam AS – House of Leadership.

Arbeidslivet kan være preget av uforutsigbarhet og raske endringer, derfor er det viktig at ledere våger å åpne døra til det ukjente.

– Det gir en troverdighet som gjør at medarbeiderne dine stoler på deg, også når du beveger deg i ukjent terreng. Hvis du våger å feile og tør å gå utenfor komfortsonen, gjør det deg til en dynamisk leder med integritet, sier hun.

Hvis du kun går inn i prosjekter hvor du er trygg, eller kun fortsetter med det du gjorde i går risikerer du etter hvert å bli ganske handlingslammet og passé. 

Det er nettopp i de situasjonene hvor du frykter å mislykkes at du utvikler deg. Det foredraget som ikke gikk helt etter planen kan vise seg å bli det du lærte mest av. Særlig hvis du tillater deg å reflektere over det i ettertid og ta med deg lærdommen videre. Ikke skyv medarbeiderne dine foran deg, men går i front selv – da blir du en leder med tillit og troverdighet, sier Grunnevoll.

Skroll til toppen