Boktips fra Lene Fjellheim

Den emosjonelle revolusjon, Ukeavisen Ledelse spør om boktips

I påsken får du kanskje endelig tid til å lese en god bok. Men hva skal du lese, tenker du kanskje? Ukeavisen Ledelse har spurt Lene Fjellheim i CoachTeam, flere ledere, forskere og om hvilke bøker de vil anbefale andre å lese.
Lene anbefaler Den emosjonelle revolusjon av Kathrine Aspaas

Som coach og ledertrener er jeg daglig ute i bedrifter og jobber med team og individer.  Kontinuerlige omstillinger og endringer gjør at mange er bekymret for hvordan den digitale fremtiden vil påvirke deres fremtid.  Silvija Seres holdt den 20.mars i år et foredrag hvor hun legger frem tall som sier at 65% av dagens yrker forsvinner innen 15 år og 50% av dagens stillinger blir borte innen 2030. Det er mange følelser som kommer til uttrykk på mange ulike måter.  Min jobb handler mye om å jobbe med relasjonell kompetanse – få teamet til å kommunisere og formidle sine forventninger for deretter å felles finne gode løsninger. Alt for ofte opplever jeg at konflikter har bygget seg opp pga at det ikke har vært snakket om frustrasjon, redsel, misnøye etc og dette heller har kommet ut i uhensiktsmessig adferd.

 

Den Emosjonelle Revolusjon tar for seg de 4 industrielle revolusjonene; 1784 – den første som begynte med den første maskindrevne vevestolen, 1780 – den andre som startet med det første samlebåndet i bilproduksjonen,

1969 – den tredje som startet med den første datamaskinen og 2016 – den fjerde som starter med den første selvkjørende bilen. Aspass er opptatt av at emosjonell innsikt er et fortrinn når ny teknologi overtar gamle arbeidsoppgaver. Vår fremste styrke vil være det vi gjør bedre enn maskinene; å være menneske – og medmenneske, og dette er tanker som umiddelbart trigger meg.

 

Boken tar for seg hvordan Emosjonell innsikt griper inn i absolutt alt vi driver med:
– Omstillinger i livet – og i næringslivet.
– Evne til å samarbeide med andre.
– Kunnskap om dynamikken i mobbing.
– Aksept av smerte og motstand som naturlige deler av livet.
– Motet til å bryte normer og regler – bedrive innovasjon og skape nytt.

 

Kathrine krydrer boken med egne historier som skaper gjenkjennelse. I tillegg henviser hun mye til forskning og referer til intervjuer med ulike ledere som løfter boken langt over en typisk selvhjelpsbok for meg.

 

Ønsker du å jobbe med å være ærlig mot deg selg og andre på hva du vil, trenger og kan bidra med? Sette grenser og bli tydeligere? Aspaas skriver enkelt og gir oss som lesere små øvelser og refleksjoner underveis som gjør det enkelt å ta eierskap til stoffet. Viktigheten av å jobbe med emosjonell styrketrening for å fremme selvinnsikt, bli mer innovativ og skapende kommer godt frem i boken.  Det handler om integritet, ekthet, oppriktighet, og ikke minst å bruke vår unike kompetanse til å anerkjenne andre slik at de lærer og utvikler seg.

For meg som coach likte jeg spesielt tre små ord referert fra Mark Holder ved Harworth Universtiy i Kansaas; fortell meg mer!

 

Lene Fjellheim, partner og coach i CoachTeam as – House of Leadership

 

Vårt mål er å gjøre deg dyktigere til å lede deg selv – og andre på en best mulig måte

 

 

Skroll til toppen