Slik får du bedre forståelse for din egen og andres atferd

Som leder er dette viktige spørsmål å stille seg selv. Og i løpet av et langt arbeidsliv er det mange fallgruver. Tiden står ikke stille, og det burde heller ikke du gjøre. Lederutvikling er essensielt i dagens arbeidsliv. Her kan coachende lederatferd eller coachende tilnærming til dine medarbeidere være den hjelpende hånden du trenger som leder.

Arbeidshverdagen

Visste du at de kravene vi møter på jobb, muligheten vi får til selvstendig arbeid og tiden vi har til å utføre arbeidsoppgaver har veldig mye å si for trivselen på arbeidsplassen?

I følge SSB (Statistisk Sentralbyrå) sin levekårsundersøkelse om arbeidsmiljø fra 2017 er det hele 17 prosent av ansatte mellom 16-66 år som opplever å bli stilt overfor høye krav samtidig som de har liten kontroll over egen arbeidssituasjon.

3 av 10 mener de ikke får lønn som fortjent, og 1 av 10 opplever de får lite støtte av ledelsen. Til tross for dette er det så mange som 9 av 10 fornøyde med jobben sin. Den største grunnen til trivsel er kollegaene, dessverre ikke leder.

Hva kan du som leder gjøre for at arbeidstaker skal oppleve støtte fra deg som leder og større opplevelse av mestring på jobb?

Dette er egenskaper en leder bør ha

En trygg leder er en god leder. Og om du tenker på trygg som kun faglig dyktig og med stor arbeidskapasitet tar du feil. Er du trygg er det mye lettere å være raus og se andre. Har du en god selvfølelse er det også lettere å støtte andre på den måten de trenger det.

Selvtillit må ikke forveksles med selvfølelse –  de to henger ikke alltid sammen. Den gode nyheten er at bygger du selvfølelsen kommer ofte den gode selvtilliten med på kjøpet.

Og her kommer coachende lederatferd og coachende tilnærming for deg som leder inn. Tar du et dypdykk inn i lederskapet og setter deg mål vil det ha mye å si for resultatene på arbeidsplassen din.

For at arbeidstakere skal yte sitt beste er gode rammebetingelser på det organisatoriske planet og administrative planet et “must”. Med noen taktiske grep kan du som leder få frem det beste i deg selv, så vel som hos dine arbeidstakere.

Slik blir du en bedre leder

Vet du hvordan du som oppleves som leder? Er det lenge siden du har tatt en titt i speilet? Utydelige beskjeder og uklare forventninger skaper grobunn for usikkerhet. Heldigvis er det mange måter å rette opp dette på – uansett om du akkurat har blitt leder, eller om du har lang ledererfaring bak deg er det like mye du kan få gjort med bevisstgjøring rundt egen rolle.

Hos CoachTeam lærer du å endre perspektiv og skape mestringsfokus ved hjelp av en positiv og fleksibel væremåte. Dette hjelper det til å bli i stand til å motivere deg selv og andre, kommunisere effektivt og håndtere stress. 

I tillegg vil du lære å:

 • identifisere og forsterke verdier
 • innta ulike roller og utvikle forskjellige perspektiver
 • skape tillit og respekt hos andre
 • skjerpe sansene og dermed få en bedre oppfattelse av hva som skjer
 • prosessere informasjon og kommunisere på en effektiv måte
 • bruke språket til å skape positive tankemønster i deg selv og andre
 • gjenskape og modellere gode prestasjoner
 • forstå hvordan mennesker tar avgjørelser og årsaker til at de gjør som de gjør
 • mestre effektive teknikker for å overvinne utsettelsesstrategier
 • bli i bedre stand til å kontrollere eget sinne, tristhet, frykt og skyldfølelse
 • minske makten tidligere negative opplevelser har over deg
 • bli i bedre stand til å oppnå målene dine
 • akselerere din personlige vekst og suksess
 • få kontroll over hvordan du reagerer på det som skjer rundt deg

Vil du vite mer om CoachTeam sine kurs i lederskap kan du sjekke ut Lederskolen!

 

Skroll til toppen