Beste praksis og topp prestasjoner

GPS som viser feil

Er det virkelig mulig å produsere noe med så mange feil, noe som ikke oppdaterer seg av seg selv. GPS systemet må da skjønne at veinettet endrer seg, at det er mange gater som heter Slottsgaten. Her har jeg betalt i dyre dommer for en GPS som “bræker” ut: Sving til venstre, sving til venstre. Jeg lystrer og så viser det seg at det var til høyre i 2. utkjørsel i neste rundkjøring jeg skulle ha kjørt for å komme frem til riktig adresse. Tenk å gjøre slikt mot meg, jeg som bare vil finne frem til målet, til riktig adresse. Og i tillegg har jeg liten tid, jeg har mennesker som venter på meg. Utsette meg for dette, det er dårlig gjort!

Min indre GPS

Det er noe med denne historien om GPS’en som tar meg selv på kornet. Jeg liker dette livet jeg. Jeg synes det er både spennende og kjekt. Det er enkelt å være menneske. Noen ganger klumper det seg likevel til både privat og på jobb. Og for å være ærlig, så handler det ofte om feil på min indre GPS. GPS’en min er foreldet, den er programmert feil og får meg til å komplisere mitt forhold til andre, til meg selv, til mine evner og ferdigheter, til mine verdier, til mine mål og drømmer. Den får meg vekk fra å være løsningsorientert og oppmerksom. Jeg kjører på en slags “autopilot”. Jeg koder inn mål, trykker start og lar den lede meg. Jeg følger etter i “blind lydighet”. Kvalitetskontroll, oppgradering, programjustering, nei det har jeg ikke tid eller lyst til. Jeg er jo et oppegående, rasjonelt, velutdannet og velfungerende menneske som har orden i sysakene.

Meaning-makers

På  CoachTeam as – House of Leadership sine medarbeider- og lederprogrammer lærer du hvordan vi mennesker lager indre mentale kart som styrer vår atferd og legger føringer for våre valg.
Vi lager indre kart og programvarer. Heldigvis er det ikke slik at kartet eller programvaren er statisk.
Hvordan vil det være å mestre kunsten å oppgradere programvaren og kartet?

Dr. Michael Hall, grunnleggeren av the Meta-Coaching system arbeider mye med “best practice” og “peak performance”, NLP og Neuro Semantics. Han sier:
We are all meaning-makers. You create meaning and you perform that meaning.

Bedrifter og mennesker leter etter nøkkelen til topp prestasjoner. Ofte blir tiltak som settes i gang keiserens nye klær, på nytt og på nytt. Vi drar oss etter hårene, vi strever, vi øver, vi pugger, vi kjører med bånn gass for å nå “peak performance” både i forhold til atferds- og prestasjonsmål.

Kan det være at det er på tide å gjøre det enkelt og starte med det grunnleggende først? Hva med å satse på kvalitetskontroll.
Hva med å starte med å vite hvordan du finner feilkodene i egne programvarer og også lærer å erstatte gamle programvarer med mer hensiktsmessige?

Tekst: Erica Grunnevoll
partner i CoachTeam as – House of Leadership

Skroll til toppen