coachutdanning for næringslivet

Lederutdanning med unik kompetansemix innen business og coaching

Jeg valgte å ta lederutdanning hos CoachTeam as- House of Leadership fordi de har god kompetansemix innen business og coaching blant lærerne, variert erfaring og et helhetlig tilbud med god blanding av coaching og ledelse.
Etter å ha deltatt på et gratis seminar var avgjørelsen tatt, på grunn av lærerens gode formidlingsevner og vinklinger som appellerte til meg, samt en varm mottagelse som viste meg at de ikke bare er interessert i business, men i menneskene også.

Utdanningen har gitt meg som leder og person en rekke bonuseffekter, blant annet nettverket man blir en del av som student hos CoachTeam. Det har gitt  meg en fantastisk skolegang med støtte og åpenhet i hele utdanningsforløpet. Og i  etterkant har nettverket meg nye samarbeidspartnere hvor vi i dag driver selskap sammen. Jeg har også fått leads og andre har åpnet dører for meg i forskjellige bransjer.

Noen av suksesskriteriene for å lykkes med mine selskaper er:

 • Opprettholde en positiv/ vinner tilstand ved å skape tro (bevis og rammesetting), effektive prosesser og fokus på handling
 • Fornøyde medarbeidere, fokus på gode kundeprosesser og god økonomisk styring!
 • Fokus på å engasjere hver eneste person på laget gjennom å kommunisere mål og visjon enkelt, slik at det skal treffe de på et følelsesnivå og gi de klarhet i forhold til retning
 • Alltid ha klare forventninger og kommunisere dette tydelig for å skape trygghet og momentum
 • Følelsesstabil og tydelig lederkarakter som alltid tjener selskapets medarbeidere og kunder

Som leder mener jeg det er viktig å ta læring av situasjoner som går skeis, og evne å snu motgang til oppgang.

I en av bedriftene ble det en kostbar og mislykket åpning av ny avdeling.  Flere av  medarbeiderne ble skeptiske til om vi klarte å overleve.  Vi fikk likviditetstørke, for magert vareutvalg og dropp i salget. Innsparingene på absolutt alt ble iverksatt.
Medarbeiderne tvilte, usikkerheten rådet, og dermed gikk innsatsen ned. Folk begynte å tenke på å finne seg ny jobb.
Vi måtte klare å snu situasjonen og få tilbake troen på at vi kunne få det til. Jeg hadde veldig tett oppfølging med møter og tilstedeværelse, sørget for at situasjonen ble sett på for det det var, verken bedre eller verre. Vi bygde tro på at vi kunne komme oss gjennom den fasen ved å vise til historiske utfordringer hos de beste i klassen, og lagde en felles plan på hvordan og hva som krevdes av hver enkelt for at vi skulle klare dette.

Så min viktigste læring  og tips er å jobbe knallhardt med å opprette en fordelaktig og positiv psykologi internt, og strekk deg ekstremt for å finne gode løsninger. Vi kom ut av dette med ny struktur som gjorde oss mer overlevelsesdyktig ved mer effektiv rollefordeling.

Som tips til andre ledere som skal lykkes med sine selskaper vil jeg dele:

Finn ut hva som maksimerer disse faktorene for deg og sørg for å gi de næring:

Tro, handling, fokus og strategi

 •  Gi 110% for å lykkes og forvent at det vil bli tøft. Det er bare en test på hvor mye vil du lykkes
 • Ha usedvanlig høy  jobb standard, bestem deg for å ikke gi opp, og ha det gøy hver gang du kan
 • Involver deg KUN med stabile folk som generer verdi til prosjektet, ignorer alle andre og forvent at mange ikke vil forstå hva du driver med av ulike årsaker
 • Action, action, fokus på handling og kort ned prosessene
 • Bygg et konsept du kan SELGE, sørg for å gi kundene nok grunner til å handle med deg (at du elsker konseptet er ikke nok)

Tips til selvledelse:

 • Forby negativ tenking og prat
 •  Ikke gi opp!
 •  Ikke bruk energi på de tingene du synes er skjekt å ha eller bli, kun det du virkelig er villig til å ‘dø’ for!!
 • Ikke la frykten styre dine handlinger
 • Ikke glem dine mål og alltid spor inn igjen når du mister fokus
 • Sørg for å stadig videreutvikle deg som leder og menneske – invester i egen utvikling for å utvikle andre

CoachTeam er også helhjertet opptatt ac CSR, gjennom dem har jeg blitt inspirert til selv å ta aktivt samfunnsansvar. Jeg har startet Give a job prosjektet som arbeider aktivt for å få flyktninger i arbeid.
“Gründer Aiman Shaqura gikk fra å pusse sko og pante flasker på Toten til å omsette for over 100 millioner kroner og ansette over 100 personer i selskaper han startet selv. Nå turnerer han Norge rundt for å skaffe flyktninger jobb” les full artikkel

 

 

Skroll til toppen