Avslutningen og begynnelsen

Vi er ved veiens ende på NLP Practitioner kurs nr. 35 og samtidig er dette bare begynnelsen.

Det var den 11. desember og jeg satt på kaféen i Nydalen, der jeg hadde kjøpt min Chai Latte hver skolemorgen hele høsten. Nervene er i helspenn, jeg skal ha EKSAMEN! Helt ærlig…det er mange år siden sist. Jeg har sjekket penner, lest notatene mine og føler meg ganske klar (håper jeg, tror jeg) eller kanskje ikke…jepp, jeg var nervøs.

Vi har fått så masse informasjon og læring de seneste månedene, vi har øvd og øvd – men mest av alt har vi hatt det morsomt. For det er det som gjør coaching som fint; du jobber med mennesker, hjelper mennesker til å bli den beste versjonen av akkurat seg.
Dette krever at du har kunnskap men også at du SER mennesket og er Deg selv. Hvis ikke, så funker ikke kommunikasjon. Så enkelt og samtidig så vanskelig.

Dette har vært det første steget på veien. Noen skal fortsette hele veien og gjøre coaching til sitt levebrød, for noen har det vært utvidelse av utdannelsen, noen ønsker å bli bedre ledere og for noen av oss har dette vært det første steget på veien til noe vi kanskje ikke helt vet hva målet i enden av veien er.

Uansett hvorfor vi har deltatt på kurset så har det vært en helt fantastisk høst for oss alle. Vi har lært oss gode verktøy å jobbe videre med og vi har lært oss mye om oss selv. Jeg har vært heldig å være sammen med mennesker som har vært rause, ærlige og ikke redde for å gi av seg selv, og i seg selv er bare dette helt magisk.

Hvorfor ville jeg selv ta dette kurset? Jeg vill lære mer om kommunikasjon og få verktøy til å bli bedre til å hjelpe andre og meg selv. For det er noe som er viktig: hvordan jeg kommuniserer med meg selv. Har du tenkt på hvordan du snakker til deg selv? Er du dømmende eller løfter du deg selv? Snakker du til deg selv som du snakker til andre? Noen har engang sagt: ”Det finnes bare et menneske du må leve med hele ditt liv, deg selv”. Så det er fint om du snakker oppløftende til deg selv, ikke sant? Hvis du begynner med deg selv så blir det lettere med andre også.

I løpet av høsten har jeg delt med dere mine erfaringer og tanker rundt kurset ”NLP Practitioner” og nå vil jeg oppsummere grunnene til hvorfor jeg synes dette har vært så givende for meg om mine medstudenter, og hvorfor jeg synes dette er den beste investeringen du kan gjøre for deg selv og for dine medarbeidere.

* du lærer deg å kommunisere med andre, og hvorfor kommunikasjon ikke bare er ord vi sier til hverandre
* du får gode verktøy for å få forståelse for hva mennesker ”egentlig” sier
* du lærer deg om den usynlige, non verbale kommunikasjonen – det vi sier uten å bruke ord
* du lærer mye om selvsnakk (for det er viktig hva du sier til deg selv)
* du får bedre selvtillit
* du lærer deg å håndtere tøffe samtaler og situasjoner
* du lærer deg å bli mer åpen og alt det positive det kan medføre

Jeg er takknemlig til våre fantastiske lærere og mine medstudenter for alle gode samtaler, læring og innsikt som jeg har fått denne høsten sammen med dem. Anbefaler alle som er nysgjerrige til å studere denne muligheten. En fantastisk gave til deg selv, en medarbeider eller noen du er glad i.

Tusen takk og jeg ønsker alle et Godt Nytt År!

Netta Nyman deltaker på trinn1 coaching, kommunikasjon og selvledelse høsten 2014

Skroll til toppen