PerChristian

Per Christian Ellefsen

Foreleser og kursleder
400 04 500
Per Christian er inspirerende, jordnær og gøyal på samme tid. Han er en levende historieforteller, og en skuespiller med stor S.

Per Christian ble utdannet ved Statens Teaterhøyskole mellom 1974 og 1977. De første årene arbeidet han som skuespiller ved Sogn og Fjordane Teater, før han vendte tilbake til Oslo i 1979 som frilans skuespiller. Her ble han raskt engasjert ved Nationaltheatret der han blant annet spilte Peter i "Anne Franks Dagbok". Våren 1980 ble han fast ansatt ved Oslo Nye Teater, et engasjement som varte i 16 år. Hans siste oppgave ved Oslo Nye Teater var Idioten i "Idioten" av Dostojevskij, en prestasjon mange ennå husker.

Siden 1997 har Per Christian vært fast ansatt ved Nationaltheatret. Hans første oppgave her ble Goldberg i "Goldbergvariasjoner". De senere årene har han bl.a. hatt rollene som begge tjenerne i "Hvem er Ernest?" av Oscar Wilde, Andrej Prozorov i "Tre søstre" av Tsjekhov og Masaien i "En gammel mann som danser" ved Torshovteatret, en monolog som var initiert av skuespilleren selv og skrevet spesielt for ham av forfatteren Henning Mankell. Våren 2006 er Ellefsen aktuell i "En tjener for to herrer" av Carlo Goldoni.

Han har også gjestet ved Riksteateret og spilte i publikumssuksessene "Rett i lomma" og "Panikk i kulissene" på Chateau Neuf. Siden han er halvt svensk, har han også i en årrekke tatt oppdrag i Sverige.

Per Christian har, faktisk helt siden barneårene, arbeidet mye i NRK Radio. I 1997 spilte han Peer i Radioteaterets jubileumsforestilling av Ibsens "Peer Gynt". Han har også spilt radioteater i alle sjangere -kriminalserier, komedier og i Barnetimen.

Per Christian har også medvirket i flere TV produksjoner, mange innen underholdning. Mange husker han også fra rollen som Trosten i NRKs store TV-satsing "Soria Moria" på starten av 2000-tallet. Hans første, store rolle på film var som Birgir i "Absolutt Blåmandag" i 1998.

I 1999 startet Per Christians eventyrlige suksess med og som "Elling". Først som teaterforestillingen "Elling og Kjell Bjarne" ved Oslo Nye Teater. I løpet av ett år ble den sett av flere enn 60 000 publikummere. I 2001 kom den første av tre filmer om Elling - "Elling". Under Haugesundfestivalen samme året ble Per Christian tildelt Nordisk Filmpris for Nordens beste filmskuespillerprestasjon, og året etter ble "Elling" nominert til Oscar som beste utenlandske film. Filmen satte publikumsrekord ved norske kinoer, og begge de to påfølgende filmene "Mors Elling" og "Elsk meg i morgen" har vært store publikumssuksesser. Filmene er også distribuert i mange europeiske land.

Per Christian Ellefsen har holdt en rekke kurs og foredrag for næringslivet og har også erfaring fra regijobber.

Per Christian Ellefsen har hatt suksessroller på scenen, i film, TV og radio. Han har vunnet flere store priser, blant annet Nordisk Filmpris under Amandaprisutdelingen som beste nordiske filmskuespiller, Gullruten for beste mannlige skuespiller og Radioteatrets Blå fugl.

Per Christian leverer følgende hos CoachTeam:

  • Foredrag

Tusen takk for et veldig engasjerende og lærerikt foredrag om kroppens språk. Veldig morsomt og mange tips om hvilke signaler vi sender ut gjennom vår væremåte. Det har kommet mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Vi setter stor pris på at du stilte opp!

Magne Nilsen, Den Norske Aktuarforening

 

Utlendingsprosjektet i Politidirektoratet fikk via CoachTeam kontakt med Per Christian Ellefsen og hadde gleden av å få arrangere et dagsseminar med ham som kursleder. Tema for dagen var kommunikasjon, kroppsspråk, arbeid i gruppe og noe presentasjonsteknikk. Det var veldig nyttig for oss som gruppe å sette av en dag til disse temaene. Under Ellefsens kyndige ledelse kom vi innom mange interessante problemstillinger, som vi i det daglige ikke finner tid eller anledning til å ta for oss. Ellefsen klarte på en spennende og engasjerende måte å trekke paralleller fra skuespilleryrket til vårt arbeid i et direktorat! Deltakerne var flinke til å bidra med eksempler, erfaringer og spørsmål, og det var nok en forutsetning for at dagen ble så vellykkket. Ellefsen lot alle deltakerne komme til orde og ga individuelle tilbakemeldinger under trygge rammer. Dette ble en morsom og annerledes dag med mye humor og latter. Etter kurset er vi blant annet mer bevisste på hvordan vi skal kommunisere for å få frem de gode innspillene og ideene.

– Kristin Aabelvik Evensen, Politidirektoratet

Vi opplevde et intensivt møte med skuespiller Per Christian Ellefsen. Etterutdanning er viktig også utover det rent faglige. På øyelegenes vårmøte i Tønsberg, tok Per Christian Ellefsen oss med inn i kommunikasjonens underlige verden. Et sammensatt foredrag med ypperlig skuespillerkunst og innføring i kroppsspråkets virkning ga oss en lærerik og tankevekkende opplevelse. I tillegg var jeg nylig på en kongress i Geneve og fikk ytterligere flotte tilbakemeldinger på din jobb hos oss! Veldig bra!

– Nina Holst, Norsk øyelegeforening


Skroll til toppen