Jeg var i tvil om hva jeg skulle gjøre, og hva neste steg skulle bli..

Av CoachTeam | Anbefalinger | 06.01.2018

I skrivende stund ligger jeg nå i en liten seng på et knøtthostell i London. Jeg smiler likevel fra øre til øre! For plutselig slår tanken meg om hvor langt unna jeg var å smile på samme tidspunkt i fjor.

Gjennom årenes løp har vi i CoachTeam hatt 42 kurs med Nivå 1 NLP Practitioner. Nå som vi har inngått samarbeid med Universitetet i Agder og snart skal i gang med gruppe nummer 43, er det hyggelig å mimre litt og se tilbake på noen av de suksesshistoriene vi har hatt. Vi fikk en mail fra en tidligere student på Nivå 1 for snart 5 år siden som vi satt stor pris på, og gjerne vil dele igjen!

Kjære Lene, Jeanette og resten av CoachTeam,

Jeg lå vel i en seng da og, men mer hulkende i tvil om hva jeg skulle gjøre, og hva neste steg skulle bli. Selv om ikke alt er krystallklart nå heller, er i hvertfall gleden der av å ha tatt et spennende valg. Så i den sammenheng med at tankene surrer, kommer også behovet for å få sagt hva foregående år har betydd for meg – særlig med tanke på coachingen, og hva som vil skje videre.

Først og fremst ville jeg bare få takket dere for hvordan dere har stilt opp og bidratt for meg. Jeg vet ikke om jeg sa hvor forvirret og bekymret jeg var før begynte hos dere. Jeg trengte sikkert ikke si noe en gang, tviler på at det skulle mye til for å kalibrere mitt kroppspråk og tilstand, der jeg snubla inn døra som en virvelvind hver morgen.. Men spøk til side, jeg befant meg i en litt tøff overgang, som gjorde at jeg oppsøkte coachingen. Det var som å stå i et veiskille, og kanskje vite veien jeg ville gå, men samtidig være kjempe redd, fordi jeg ikke visste konsekvensene 100 %.

Om jeg falt i et hull, hva da? Skulle jeg tørre det hvis den andre veien garantert var trygg? Eller enda verre, hva om noe ville gå galt, og jeg ville vite – at jeg frivillig – valgte det selv!? Hehe, ja som dere ser – et par enkle tanker, som jeg egentlig ikke trengte hjelp til… eeeller ikke! Om jeg ikke har alle svar, har jeg i hvertfall slått meg til ro med at jeg aldri kan ha full garanti for å vite noe sikkert om noen av veiene. Jeg får bare teste, og la magefølelsen lede ann – det liker jeg best.

Og verktøyene dere har lært meg har virkelig hjulpet til å klare opp en del av konfliktene i hodet mitt. Gull verdt! Av alt det rare jeg har prøvd på i år, så har coachingmiljøet vært et av de pusterommene jeg virkelig har gledet meg til å komme tilbake til. Hver gang. Et av de få stedene jeg faktisk har klart å lande litt i. Først med avstand har jeg klart å se hvor mye jeg kaver i usikre perioder, bekymrer meg og gjør alt på en gang. Jeg ønsker jo bare godt, men dere hjalp meg virkelig å se slitasjen det kan gi over tid. Alt handler om balanse vettu, hehe..

Takk for at dere sitter i flytårnet, gir tips om å lande en gang i blant, når jeg flyr som gal, og vil fra Norge til Afrika på halvtom tank. Mye av den klarheten jeg hadde håpet på og regnet med, fikk jeg virkelig godt igjen for. Det jeg derimot ikke hadde regnet med (Ikke ta det ille opp, ment med beste hensikt) var at jeg i tillegg skulle komme så godt overens med både dere og andre elever. At jeg ville sette pris på dere, at alle virkelig ville bety noe utover bare å være kursdeltakere/ledere, og at jeg skulle bli ordentlig glad i dere og. Det har betydd så mye, og jeg hadde ikke forutsett det en gang. Kanskje fordi jeg liksom ikke hadde tenkt over den delen på forhånd. Det virket litt fjernt. Det kan ha med at jeg har hatt et pussig bilde fra jeg var liten om at voksne (eller de litt eldre nå som jeg begynner å bli voksen selv.) – aldri har bekymret seg for noe, alltid fant seg til rette, og stort sett var perfekte som voksne. De skjønte mye mer av livet, enn oss uvitende barn. Selv om jeg fortsatt ikke var helt idiot når jeg startet hos dere, hang fortsatt litt det bildet igjen, og jeg trodde jeg skulle ha helt andre problemer. Særlig siden jeg var på et annet stadium i livet andre var ’’heldige’’ å slippe, og derfor ville vi ha mindre til felles.

Så feil jeg tok! Ikke i det at voksne er dummere, eller barn smartere likevel, men bare at det alltid vil være ting å jobbe med uansett alder. Noe av det kuleste har derfor vært å se hvor like vi er på bunn, og at alder faktisk bare er et tall. Det vil jeg nå påstå! Det er derfor det også går opp for meg hva slik kunnskap kan gi på sikt. Jeg håper og tror det har spart meg flere dyre terapitimer, når en eventuell midtlivskrise skulle kicke inn. Been there – done that! Jeg kan med sikkerhet si at også mye av innsikten jeg lærte hos dere fikk meg igjennom en heftig bunke auditioner i vår. Det ble noen smeller og litt grining etter noen som gikk i bøtta, men også noen som heldigvis gikk bra! Jeg kom inn på 3 skoler til slutt, selv om det ble noen nei og. Det gode blir ikke helt godt uten det vonde. Statistikken fikk meg i hvertfall hit – til London nå, som jeg ønsket, og her skal jeg nå være i høst. Det endrer jo derfor ting i forhold til Trinn 2, som jeg da ikke kan være med på i denne runden. Likevel har jeg har bestemt meg for at jeg veldig gjerne vil fullføre resten av coachingutdanningen på et senere tidspunkt. Særlig siden jeg nå merker effekten av hva det har gitt, gir og hva jeg selv eventuelt kan gi med det.

Wow, tusen takk! Som veien sakte, men sikkert tråkkes opp blir det spennende å se hva jeg gjør om et år!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi sender av og til oppdateringer, gode tilbud og nyttig informasjon. Vi sender ikke spam, og vi deler ikke e-post adressen din med andre.