Jeg ønsket en boost etter mange år i arbeidslivet

Av CoachTeam | Anbefalinger | 27.04.2019

Å gå ut av komfortsonen slik jeg fikk anledning til på CoachTeam, har vært fantastisk! Å få trygghet til å utforske og tre litt ut av rollene mine var det jeg ville. Det fant jeg i undervisningsopplegget til CoachTeam.

Trengte en boost og påfyll i hverdagen

– Jeg trengte en boost etter mange år i arbeidslivet. Jeg hadde også mistet min søster og mentor som hadde vært en daglig samtalepartner og støtte i livet. Det gjorde at jeg nå så på ting fra en litt annen innfallsvinkel, og jeg kjente et behov for å gå dypere. Jeg er et menneske som handler mye på instinkt og impuls. Nå ble det naturlig å sette meg ned og se meg om etter noe som kunne gi meg tilbake gnisten og energien, forteller Dordi åpenhjertig.

Ønsker du å vite mer om vår utdanning innenfor Kreativ ledelse og coaching som er utviklet i samarbeid med UiA? Studiet gir 15 studiepoeng og er godkjent for støtte av Lånekassen. Flere av våre studenter får også støtte til utdanningen fra sin arbeidsgiver. Ta kontakt idag!

CoachTeam sin leder- og coachutdanning var det som appellerte mest. Spesielt var det en samtale med Erica Grunnevoll i CoachTeam som ble utslagsgivende i valget av utdanning. Det ble klart for meg at det jeg trengte – var ny kunnskap og påfyll! Det å oppleve noe så sorgfullt gjør deg ikke nødvendigvis kreativ, og jeg så meg om etter en ressursfylt vei ut. Jeg er så heldig å ha en jobb som jeg finner både inspirerende og givende, men jeg trengte likevel noe mer i denne sårbare perioden. Jeg opplevde at jeg ikke var så fremoverlent som jeg pleide, da var det ekstra viktig og trygt å komme til et sted hvor jeg fikk tid til å tenke.

Å gå ut av komfortsonen – slik jeg fikk anledning til hos CoachTeam – har vært fantastisk! Få trygghet til å utforske, og tre litt ut av rollene mine var det jeg ville, og det fant jeg i undervisningsopplegget til CoachTeam.

Personlig liker jeg å ta to steg tilbake innimellom, og utdanningen hos CoachTeam fylte meg med ny kunnskap som jeg så at jeg trengte. Jeg har alltid vært opptatt av å utvikle meg, og jeg er nysgjerrig av natur. I det hurtiggående tempoet jeg lever i, er det ikke alltid lett å finne tid eller mulighet til å stoppe opp og reflektere. Jeg, som vanligvis er en glad og utadvent person opplevde det som frustrerende å plutselig havne i en situasjon der jeg ikke helt fant veien ut av det sorgfulle, og jeg tok meg selv i å lett vinkle ting negativt. Trinn 1 NLP Practitioner ble et vendepunkt. En sann inspirasjon som har gjort meg modigere, og inspirasjonen fikk jeg da jeg trengte det som mest! Jeg kan ikke få sagt nok hvor nyttig det har vært for meg og hvor glad jeg er for at jeg fant frem til CoachTeam – et flott sted å være for nettopp dét formålet. CoachTeam har svært dyktige konsulenter og jeg møtte og lærte også mye av spennende medstudenter.

Høydepunktet

Utdanningen har hjulpet meg til å sette ord på ting, finne forklaringer på hvorfor ting er som de er. Jeg er fascinert av det grunnleggende i NLP. At vi blant annet lærte om representasjonsfiltre – det vi ser, hører, tenker, føler som igjen er avgjørende for hvordan vi aksjonerer og handler. Det var viktige verktøy å få, synes jeg.

Visste du hva du gikk til?

Den kanskje viktigste lærdommen jeg tok med meg fra utdanningen, er at jobben ligger hos meg selv. På godt og vondt. Jeg kan ærlig innrømme at det både lugget litt og gjorde litt vondt til tider. Jeg, som er vant til å se løsninger og å bare være positiv, følte meg bare mer flokete enn før. En del av meg ble derfor litt forvirret under utdanningen, og det betydde nok at jeg pirket borti noe viktig. Jeg lærte imidlertid å forstå meg selv, og å bli trygg på at denne forvirringen er en del av selve prosessen. Det var både trygt og godt å være hos CoachTeam i denne sorgprosessen. På et eller annet tidspunkt må man bare løfte seg opp fra grusen, og jobbe løsningsorientert med å komme seg videre i livet. Jeg opplevde at jeg fikk mange gode verktøy for å kunne begynne å gjøre den jobben selv. Jeg lærte at det er viktig å lytte til kroppen og hjernen, for å finne svar. For vet man ikke innerst inne selv hva man skal gjøre, spør Dordi.

Hva har du tatt med deg?

Utdanningen hos CoachTeam har bidratt til å gjøre meg mer bevisst – til å se ting fra flere perspektiv. Det var en målsetting for meg selv at utdanningen  skulle komme til nytte for kundene mine. Jeg hadde en måte å jobbe på som jeg nå fikk finjusterte litt. Blant annet gjør jeg nå en grundigere behovsanalyse, i stedet for å slenge en kjapp løsning på bordet. Jeg tror jeg er mye tydeligere i kommunikasjonen enn før, ja tydeligere som person generelt. Riktignok har jeg alltid vært en naturlig «go-to» person for venner, men jeg opplever nå at folk spør meg om råd oftere. Kan hende lytter jeg bedre og kommuniserer på et dypere nivå nå enn før.

Det viktigste var å komme over sorgen, men også ift selvledelse har jeg hatt nytte av det jeg lærte om NLP, for jeg har blitt mer bevisst på meg selv og hvem jeg er. Nå tar jeg bedre ansvar for meg selv og med det får jeg lettere til å sette ord på ting noe som igjen også skaper resultater ift kunderelasjoner.

Jeg har allerede anbefalt et kurs hos CoachTeam til en venn. Jeg tror alle har behov for å forstå at det finnes flere kart og løsninger enn ens egne. Å se mennesker og situasjoner fra forskjellig ståsted er viktig å ha med seg videre i livet. Jeg tror dette er svært gunstig verktøy dersom man har kommet til et sted der man står litt fast i livet. Hvis du vil ha forandring i måten du tenker på, vær «open minded» og finn nye måter å tenke på. Et kurs hos CoachTeam kan bidra til at du kommer over i et nytt og mer hensiktsmessig spor.

faktaboks

Navn: Dordi Blekken
Alder: 39
Yrke: Account executive
Utdanning hos CoachTeam as – House of Leadership: Januar 2016 NLP Practitioner Trinn 1

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi sender av og til oppdateringer, gode tilbud og nyttig informasjon. Vi sender ikke spam, og vi deler ikke e-post adressen din med andre.