Ragnhild Nilsen

Cand.Music. M.A. foredragsholder, kursleder, coach og forfatter

Ragnhild er en foredragsholder som skaper magi med sine foredrag. Som kursleder og fasilitator får hun frem det beste i deltakerne. På sin særegne, rolige måte deler hun av sin kløkt og visdom.

 

Ragnhild har veiledet og coachet flere av Norges beste retorikere, både statsråder, advokater og bedriftsledere. Hun har gjennom en årrekke utviklet og levert svært effektive kurs, workshops og foredrag i presentasjonsteknikk, forhandlingsteknikk og mindfulness.

Hun er den forfatteren i Norge som har skrevet flest bøker innen sjangeren ledelse og selvutvikling, og hennes bøker er oversatt til 14 språk. Hennes 12. bok på Cappelen Damm heter: «Du er forandringen!» Her lanserer hun en ny lov for det å lede seg selv og andre: Loven om transformasjon.

Ragnhild er utdannet lektor med hovedfag i pedagogikk og musikk. Videre har hun en MA grad fra USA i kommunikasjon, coaching og bevegelsesterapi i tillegg til en rekke sertifiseringer innen NLP, miljøledelse, situasjonsbestemt ledelse, 4-mat, retorikk, aksjonsteater, gestalt-terapi, stemmebruk, samfunnspolitikk og endringsledelse. Hun har også studert ved Complete Vocal Institute i København

Ragnhild har solid erfaring som gründer, innovatør og prosjektleder i store internasjonale prosjekt. Hun igangsatte og ledet verdens første produksjon samt sertifisering av økologiske bomullshåndklær i Egypt sammen med Innovasjon Norge og Norfund i perioden 2006-2009. Hun hadde ide, igangsatte og ledet innovasjons- og sertifiserings-prosjektet med å gjøre grisetang til bærekraftig tekstil, fra utvikling til produksjon i årene 2010-2013, sammen med ingeniører i Smartfiber i Tyskland og forskere ved Tübingen Universitet.
Ragnhild er en suksessfull sosial entrepenør og har designet og levert mange utdanningsprogram for kvinner og ledere i Nepal, Bhutan og Kenya. Hun er medgründer av 2 universiter hvor hun nå sitter i styret: Heliopolis Universitet for Sustainable Development og Leadership i Kairo  og World Dignity University. Sistnevnte universitet er del av det store globale nettverket for tenkere og praktikere Humiliation studies som i 2016 ble nominert til Nobels fredspris.

For sitt arbeide med fremragende læredesign, innovasjon, bærekraft og rettferdig handel har Ragnhild fått følgende priser: Culturaprisen i 2010 og Bacon of Dignity prisen i 2015.

Ragnhild har spisskompetanse innen:

  • Foredrag, kurs og workshopledelse
  • Presentasjonsteknikk
  • Forhandlingsteknikk
  • Innovasjon i praksis
  • Endringsledelse
  • Selvledelse
  • Arbeidsglede
  • Kommunikasjon i team
  • Executive coaching

Hei, kjære Ragnhild og tusen takk for samlingen i forrige uke! Du fikk topp-score fra hele gjengen og det er ikke vanlig kost. Gratulerer! Loveordene hagler: sprudlende, interessert, dyktig, praktisk og konkret, erfaren, strålende, gir lyst til å lære.

– Helga Zwarg O`Donoghue, Prosjektleder, NHO

Jeg vil bare takke deg. Du holdt et fantastisk foredrag for oss i Drammen nå i oktober! Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger i etterkant på det. Det ble høydepunktet på samlingen! Senest i dag traff jeg en av de gamle ingeniørgutta som helt uoppfordret trakk frem ditt foredrag og syntes det var helt topp og så inspirerende!

-Anne Cecilie Undertun, Direktør for planavdelingen, Jernbaneverket

Tusen takk for to supre dager. Akkurat hva jeg trengte nå. Imponert over din evne til å fasilitere, skape energi og fokus i rommet. Nyttig kurs med godt innhold som jeg helt klart vil ha stor glede av videre.Takk skal du ha.

– Alexander Read, HR-rådgiver, avdeling for HR,Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk

Hei Ragnhild! Bare en ting å si om ditt innlegg: Knallbra! Det berørte oss langt over forventning.

– Helge Mong, Administrasjonssjef for Mattilsynets hovedkontor

Hei Ragnhild, dette var fabelaktig! Ditt foredrag og ditt engasjement løftet oss virkelig og ga oss påfyll for mange måneder. Tusen takk! Du berører og begeistrer med en egen verdighet.

– Brit S. Lossius, Volunteer coordinator, SOS-barnebyer Norge