Hva er MBTI/JTI – Jungs typepsykologi?

MBTI (Myers Briggs Typeindikator) er et psykologisk verktøy som er utarbeidet med Jungs teorier om psykologiske typer som grunnlag. Verktøyet er utviklet og testet gjennom en årrekke i hele verden, og brukes innenfor teamutvikling, lederutvikling og personlig utvikling – og gjerne som en kombinasjon av disse.

I Norge er MBTI videreutviklet til noe som heter JTI (Jungiansk Type Indeks). I CoachTeam har vi flere kursledere som er sertifisert innen JTI, og vi har lang erfaring med bruk av MBTI/JTI.

Typologien beskiver 16 typer som fremkommer ut fra preferanser (hva du foretrekker) innenfor fire dimensjoner:

  • Ekstrovert/Introvert – henter du energi fra omgivelsene rundt deg eller inni deg selv?
  • Sansing/Intuisjon – er du mest opptatt av konkrete fakta her og nå, eller de mulighetene og sammenhengene som finnes rundt deg?
  • Tanker/Følelser – foretrekker du å treffe beslutninger ut fra logikk eller egne verdinormer?
  • Opplevelse/Avgjørelse – lever du i nuet med mange baller i luften, eller foretrekker du en planmessig og velordnet livsstil?

Det er viktig å huske på at alle preferansene har lik verdi. M.a.o. er ingen preferanser, eller kombinasjoner av disse, gode eller dårlige.

Har du spørsmål?

KONTAKT OSS!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi sender av og til oppdateringer, gode tilbud og nyttig informasjon. Vi sender ikke spam, og vi deler ikke e-post adressen din med andre.